Ponta: Apreciez mesajele lui John Kerry privind sprijinul pentru politica regională a României

Premierul Victor Ponta a declarat că apreciază mesajele pe care secretarul de stat al SUA, John Kerry, le-a dat cu privire la sprijinul pentru politica regională a României şi în mod special pentru Republica Moldova şi pentru rezolvarea în spiritul dreptului internaţional a crizei în Ucraina. El a făcut aceste declaraţii în şedinţa de guvern de miercuri.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 12:06
Ponta: Apreciez mesajele lui John Kerry privind sprijinul pentru politica regională a României

‘Vreau să apreciez şi mesajele pe care secretarul de stat, domnul Kerry, cu ocazia primirii domnului Corlăţean la Washington, le-a dat, apropo de sprijinul pentru politica regională a României, pentru rolul pe care-l jucăm în această regiune şi în mod special pentru Republica Moldova şi pentru rezolvarea în spiritul dreptului internaţional a crizei din Ucraina’, a afirmat premierul.

Şeful Executivului a subliniat că România sprijină ‘necondiţionat şi nelimitat’ Moldova, pentru ca aceasta să se integreze în UE, ‘să se dezvolte’.

De asemenea, Victor Ponta i-a solicitat ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, să revadă toate procedurile legale ce ţin de distribuţia pe Gazoductul Iaşi – Ungheni.

‘Gazoductul pe partea românească este finalizat, pe partea moldovenească a durat un pic mai mult, dar se finalizează şi la ei. O să vă rog, domnule ministru Răzvan Nicolescu, să vedeţi toate procedurile legale. Am vorbit şi cu cei de la Transgaz, pentru că e vorba de compania care exploatează. Acum, avem conducta, dar nu are cine să distribuie gazul şi să vedeţi, până în toamnă, să se întâmple lucrul acesta’, a spus Ponta.

El a mai cerut miniştrilor să realizeze toate celelalte proiecte care se derulează împreună cu Republica Moldova.