Ponta arată dovada: Udrea e pe locul întâi la absenţe

După ce Udrea a susţinut că, din calitatea de ministru, a avut o activitate parlamentară mai intensă decât preşedinţii USL, liderul PSD Victor Ponta îi dă replica, pe blogul personal, printr-o postare numită "Despre vulgaritate şi prostie sau când politica este doar tupeu şi superficialitate. Adică, despre Dna Elena Udrea!".

RomaniaTV.net
22 feb. 2012, 10:46
Ponta arată dovada: Udrea e pe locul întâi la absenţe

Pentru a respinge aserţiunea lui Udrea, potrivit căreia ar fi votat de mai multe ori în Parlament decât Victor Ponta şi Crin Antonescu, Ponta postează pe blog rezultatele unei statistici efectuate de către Institutul pentru Politici Publice privind prezenţa la şedinţele de plen ale deputaţilor.

În topul absenţilor, Elena Udrea ocupă primul loc, cu doar 20,7% prezenţă. În schimb, Victor Ponta este pe poziţia 17, cu o rată a prezenţei la Camera Deputaţilor de 43,9%.

„Din păcate, doamna Udrea este un personaj de Caragiale (ca şi doamna Anastase, cea cu voturile ca steagurile lui Pristanda) – curat tupeu şi superficialitate!”, scrie Ponta pe blogul său.

Totodată, pesedistul recomandă IPP să analizeze câţi din parlamentarii puterii vin la muncă în perioada protestului opoziţiei şi câţi participă la sesiunile de vot final.

„Una din mizele protestului nostru a fost să arătăm şi că majoritatea PDL există doar pe hârtie – în practică, ei îşi trec legile prin metoda Anastase. Şi, în timp ce noi mergem la Parlament, dar refuzăm să participăm la şedinţele de plen, ei nu doar că lipsesc, dar dau vina tot pe noi pentru incapacitatea lor”, a mai scris Ponta.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea i-a atacat dur pe parlamentarii Opoziţiei. Fostul ministru a scris, marţi, pe blogul personal că unii politicieni ai Opoziţiei au „o doză incontestabilă de prostie şi răutate gratuită” şi că, spre deosebire de „aceşti rumegători de vorbe goale, ale căror atribute definitorii sunt tupeul, superficialitatea şi prostia”, ea nu a făcut bani când a ajuns în politică.

„Sunt politicieni ai Opoziţiei care vor să arate cu orice preţ că, pe lângă lipsa de respect faţă de Parlament şi cetăţenii care i-au trimis acolo, au şi o doză incontestabilă de prostie şi răutate gratuită. Pentru că există reprezentanţi ai USL care încearcă să-şi mascheze chiulului nejustificat din Parlament prin diversiuni de cratiţă, fac precizarea că, aşa cum prevede legea, în perioada în care am fost ministru al Turismului şi apoi al Dezvoltării Regionale şi Turismului, nu am primit indemnizaţia de deputat şi multe dintre beneficiile care decurg din această postură. Am mai spus-o şi în trecut: spre deosebire de aceşti degrabă rumegători de vorbe goale, ale căror atribute definitorii sunt tupeul, superficialitatea şi prostia, eu nu am făcut bani când am ajuns în politică”, scrie Udrea, într-o postare pe blogul personal, intitulată „Despre vulgaritate şi prostie sau când politica e doar tupeu şi superficialitate”.

Referitor la prezenţa sa la Camera Deputaţilor din postura de ministru, Udrea ţine să precizeze că a mers la Parlament şi a votat „de mult mai multe ori decât cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta”, pe care îi numeşte „primii chiulangii ai ţării”.

„Faţă de aceste modele de moralitate îndoielnică, eu am înţeles că datoria de parlamentar este să îi reprezint pe cei care m-au trimis acolo, mergând la plen de fiecare dată când activitatea de la minister mi-a permis-o. Când văd însă câtă ipocrizie se ascunde în spatele vorbelor celor care în aceste zile chiulesc cu nesimţire, îşi încasează banii şi încearcă să-i prostească pe români, nu mă gândesc decât la ce blestem ar fi pentru ţara asta ca oamenii cei mai leneşi, cei mai superficiali, dar care compensează prin tupeu, să ajungă la putere”, susţine deputatul PDL.