Ponta, atac la guvernanţi: Nici dacă-i împuşti, nu-i suficient

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la răspunderea guvernanţilor în cazul OUG 107/2010, că "nici dacă-i împuşti nu e suficient", el arătând că cele 2,2 milioane de pensionari cărora li s-au reţinut bani trebuie să primească şi scuze."

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 09:36
Ponta, atac la guvernanţi: Nici dacă-i împuşti, nu-i suficient

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a participat la şedinţa comisiilor reunite de sănătate şi muncă din Camera Deputaţilor în care s-a dezbătut ordonanţa de urgenţă pe baza căreia au fost percepute ilegal contribuţii de asigurări sociale. Ponta a cuzat-o pe Roberta Anastase că se face personal vinovată de amânarea cu 5 luni a soluţionării problemei.

Ponta a amintit că textul ordonanţei a fost respins prin votul comisiilor de specialitate încă din noiembrie, dar plenul a decis reîntoarcerea la comisie. Comisiile şi-au menţinut raportul nefavorabil, iar plenul a întors legea încă o dată. Liderul PSD susţine că responsabilitatea îi revine Robertei Anastase, care a executat un ordin politic.

Liderul PSD a decis să participe la a treia analiză în comisii pentru a arăta sprijinul USL pentru poziţia pe care comisiile de specialitate au manifestat-o încă din noiembrie 2011. „Este obligatorie returnarea banilor şi tragerea la răspundere a miniştrilor Muncii care s-au succedat şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase ce şi-au bătut joc de Constituţie, de lege şi de pensionari”, a declarat Ponta.

Întrebat în ce ar consta tragerea la răspundere, Ponta a răspuns: „În primul rând, vorbim de o responsabilitate politică. Dacă aş fi fost prim-ministru, doamna Boghicevici pleca în aceeaşi zi. În al doilea rând, trebuie să înţelegeţi de ce se ţin cu dinţii de scaunul Robertei Anastase. Uitaţi-vă câte abuzuri şi ilegalităţi comit tot timpul având funcţia şi o persoană dispusă  la un nivel oricât de jos al ilegalităţilor. Gândiţi-vă că am pierdut cinci luni; în luna noiembrie, aceste comisii, prin votul majorităţii membrilor lor, au vrut să rezolve problema şi Anastase nu a vrut. Răspundere? Ce să zic… Nici dacă-i împuşti, nu-i suficient”.

Ponta a respins varianta ca pensionarii să fie obligaţi să-şi ceară drepturile în instanţă, deoarece acest lucru presupune timp şi cheltuieli suplimentare. „Celor 2,2 milioane de pensionari trebuie să li se ceară scuze, să li se repare prejudiciul cauzat prin incompetenţă şi ticăloşie”, a conchis Ponta.