Ponta: Avem o experienţă istorică comună, noi şi Georgia. Ştim foarte bine ce înseamnă lipsa de securitate

Premierul Victor Ponta a declarat vineri la Tbilisi că România și Georgia au experiențe istorice comune și știu foarte bine ce înseamnă lipsa de securitate. El a făcut aceste declaraţii într-o conferință comună cu omologul georgian.

RomaniaTV.net
14 mart. 2014, 14:32
Ponta: Avem o experienţă istorică comună, noi şi Georgia. Ştim foarte bine ce înseamnă lipsa de securitate

„Vreau să reafirm sprijinul României pentru procesul de apropiere a Georgiei de Alianța Nord Atlantică. România a sprijinit întotdeauna acest proces. Ca și Georgia, avem o experiență istorică comună, știm foarte bine ce înseamnă lipsa de siguranță, știm foarte bine că trăim într-o regiune extrem de dificilă și de complicată, cu multe crize, ultima este cea din Ucraina dar probabil că nu va fi de fapt ultima ci vor fi și altele”, a spus Ponta într-o declarație de presă comună cu premierul georgian Irakli Garibașvili.
Totodată, șeful Guvernului de la București a reiterat sprijinul pe care România îl acordă Georgiei pentru alegerea făcută privind parcursul european alături de Republica Moldova și a afirmat că țara noastră trebuie să facă mai multe pentru ca aceste state să se simtă dorite în Uniunea Europeană.

La nivelul relațiilor economice bilaterale, Victor Ponta a insistat asupra reluării activității comisiei economice mixte româno-georgiene.

La rândul său, premierul georgian a mulțumit României pentru fermitatea cu care se pronunță pentru integritatea teritorială a Georgiei și pentru sprijinul acordat în vederea integrării Georgiei în structurile europene.