Ponta: Băsescu ar fi trebuit să-i tragă de urechi pe miniştrii PDL în legătură cu fondurile europene

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că principala temă a discuţiei pe care o va avea, miercuri, cu şeful CE va fi rezolvarea problemelor legate de absorbţia fondurilor europene şi a apreciat din nou că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să-i "urecheze" pe această temă pe foştii miniştrii PDL.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 10:13
Ponta: Băsescu ar fi trebuit să-i tragă de urechi pe miniştrii PDL în legătură cu fondurile europene

Premierul Victor Ponta va avea, miercuri, la sediul Guvernului, o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, oficialul european fiind prezent la Bucureşti pentru a participa la Congresul Partidului Popular European (PPE).

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul a declarat că principala temă pe agenda de discuţii cu preşedintele Barroso va fi închiderea „deficienţelor moştenite” în absorbţia fondurilor europene.

Ponta a afirmat că Guvernul primeşte acum lecţii şi critici tocmai de la cei care „au dat gaură” în fondurile europene.

„Aş fi apreciat ca de la cel mai înalt nivel, al preşedintelui ţării, să existe o mai mare atenţie asupra a ceea ce s-a întâmplat în 2009, 2010, 2011. Acum, domnul preşedinte este interesat. Salut acest lucru. Dacă ar fi fost interesat în 2009, 2010, 2011, dacă l-ar fi tras de urechi pe Lăzăroiu, pe Sulfina Barbu, pe Botiş – la POSDRU, dacă vorbim, sau în alte domenii – în mod sigur nu am fi fost obligaţi astăzi să plătim prostiile şi hoţiile făcute în 2009-2011”, a afirmat Ponta.

El a precizat că va mai discuta cu preşedintele Comisiei Europene despre calendarul aderării la Schengen, alocările în exerciţiul bugetar 2014-2020, integrarea socială a romilor, precum şi despre o procedură transparentă de numire a procurorului general şi a şefului DNA.

Primul-ministru a arătat că e nevoie totodată de o procedură legală de numire a şefului DNA şi procurorului general, care să nu mai permită „atâtea jocuri politice”.

„Noi am mers cu o procedură transparentă şi avem nevoie de o procedură legală, discutată cu CE, care să nu mai permită atât de multe jocuri politice şi să nu mai permită situaţia în care ne aflăm, cu interimat la interimat şi prelungiri la prelungiri, şi să avem odată pentru totdeauna o procedură negociată clar, transparentă şi agreată cu Comisia Europeană”, a afirmat Ponta.

Acesta a adăugat că o astfel de procedură a existat în 2004, dar a fost modificată în 2005.