Ponta: Băsescu avea terenul din Călăraşi, dar a vrut să-l „albească” şi l-a trecut pe numele familiei

Premierul Victor Ponta a spus, duminică, într-un interviu televizat, că el crede că preşedintele Traian Băsescu deţine de mai mult timp terenul din judeţul Călăraşi, dar spre finalul mandatului a vrut să-l "albească" trecându-l pe numele unor membri ai familiei.

01 dec. 2013, 20:01
Ponta: Băsescu avea terenul din Călăraşi, dar a vrut să-l „albească” şi l-a trecut pe numele familiei

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie în momentul în care moderatorii România TV l-au întrebat cum îşi explică faptul că Traian Băsescu a anunţat că a achiziţionat sute hectare de teren agricol şi dacă acesta nu s-a gândit că îl poate costa politic, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Victor Ponta nu se duce la recepţia de la Cotroceni: De fiecare dată, de 1 Decembrie, mă duc la Târgu-Jiu

Eu cred că avea acest teren de mult şi acum a vrut să-l albească, ca să vă spun direct. Spre finalul mandatului s-a gândit să treacă cumva pe numele familiei nişte proprietăţi pe care probabil că lucra mai demult la ele„, a spus Victor Ponta, subliniind faptul că îşi exprimă doar o opinie.

El a precizat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să susţină înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă, dacă nu are nimic de ascuns, pentru că acţiunea contrară creează suspiciuni.

Această vehemenţă a oamenilor din jurul său împotriva comisiei nu face decât să accentueze suspiciunea că e ceva de ascuns acolo„, e susţinut Ponta.

Citeşte şi Udrea: Mă autodenunţ, am cumpărat teren cu banii din bancă. Vreau comisie de anchetă parlamentară

Premierul a repetat faptul că exprimă o părere personală, aşa cum a văzut că şi Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, are păreri personale. Recent, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a achiziţionat 291 de hectare de teren agricol în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi. Preşedintele Băsescu a precizat că el a dorit achiziţia acestui teren şi că şi-ar dori ca „în familie” să mai cumpere teren agricol.