Ponta: Băsescu, Boc şi Udrea ar trebui judecaţi pentru subminarea economiei naţionale VIDEO

Traian Băsescu şi Emil Boc, alături de Elena Udrea au distrus ţara şi ar trebui judecaţi pentru subminarea economiei naţionale, a declarat premierul Victor Ponta, în direct la România TV.

RomaniaTV.net
10 feb. 2014, 17:10
Ponta: Băsescu, Boc şi Udrea ar trebui judecaţi pentru subminarea economiei naţionale VIDEO

„Erau doi bărbaţi şi o doamnă, doamna Udrea, erau toţi trei o gaşcă şi au luat ţara în spate şi au aruncat-o în prăpastie, au distrus-o pur şi simplu, şi-au bătut joc de această ţară, au distrus-o economic. (Domnul Băsescu şi Boc, alături de doamna Udrea n.red.)  aceştia au distrus ţara. După părerea mea ar trebui toţi trei judecaţi pentru subminarea economiei naţionale, dar sigur au imunitate. Ne-au scos din rândul ţărilor civilizate, motiv pentru care oamenii i-au pulverizat până la urmă la votul din 2012 şi la alegerile parlamentare şi la cele locale. Şi îi vor pulveriza în continuare”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Totodată, şeful Guvernului a adăugat că Traian Băsescu şi Elena Udrea s-au îmbogăţit în timpul guvernării PDL.

„Trei oameni care şi-au bătut joc de România. S-au îmbogăţit doi dintre ei – domnul Boc nu cred că s-a îmbogăţit- care şi-au pus numai şi numai slugi obediente şi care vor reprezenta pentru România cea mai neagră perioadă de după 1989. Chiar cred că aceşti trei oameni sunt vinovaţi de distrugerea României”, a spus Ponta.

Ponta: Mi se pare că Becali ar trebui eliberat, din considerente umane. Şi alţii

„Mi se pare că Becali ar trebui eliberat, din considerente umane. Nu înseamnă că nu este nevinovat. Cred că ar ajuta societatea, în cazul lui Becali, plus că am cheltui mai puţini bani cu aceste condamnări. Şi pentru alţii. De altfel, mă gândesc să avem un plan prin care să vedem ce e mai benefic pentru persoanele condamnate, dacă e mai convenabil să le ţinem în puşcărie sau dacă pot fi lăsaţi în libertate”, a spus premierul Ponta.

Daniel Constantin: Anul trecut, balanţa agroalimentară a devenit pozitivă, după 20 de ani

„Anul trecut, balanţa agroalimentară a devenit pozitivă, după 20 de ani. Chiar dacă avem date doar pe primele zece luni, deşi cred că va fi la fel pe tot anul, suntem pe plus la balanţa agroalimentară, exporturile au depăşit importurile de produse agroalimentare”, a spus Daniel Constantin.

Ponta: Dacă PNL vrea să ne dea funcţia de ministru de Interne, acceptăm. Nu trebuie să dăm ceva la schimb

Noi am oferit azi funcţia de ministru de Interne domnului Iohannis. Dar dacă liberalii vor să o cedeze, atunci o acceptăm. Dacă ni-o dau cei de la PNL, primim cu plăcere, nu trebuie să dăm ceva la schimb.


Ponta: Schimbarea miniştrilor este o reaşezare a relaţiilor care au generat blocaje în USL

„E o reaşezare a relaţiilor care au generat blocaje în USL. Să vă dau un exemplu, negocierea cu FMI era coodonată de domnul Chiţoiu. Acum trebuie să vedem cine va coordona acest aspect, că negocierile sunt dificile. Rearanjăm atribuţiunile în interiorul Guvernului”, a spus premierul Victor Ponta.


Gabriel Oprea: Atribuţiunile mele nu se suprapun peste cele ale lui Iohannis. El aduce un plus de valoare în Guvern

„Mă ocup de administraţie publică şi de securitate naţională. Aţi văzut ce tragedii au fost în ultimul timp. Mai mult, sunt preşedintele Comitetului Special pentru Situaţii de urgenţă. Acesta e mult mai important din punct de vedere al gestionării unor tragedii. E necesar ca cetăţenii românii să aibă asigurate vieţile şi bunurile lor. Altfel spus, atribuţiunile mele sunt foarte clare, nu se suprapun cu Iohannis”, a declarat  Gabriel Oprea.

Daniel Constantin: Sorin Oprescu poate fi un candidat cu şanse la preşedinţia României, poate cu cele mai mari şanse

„Sorin Oprescu poate fi un candidat la preşedinţia României, cu şanse mari, poate cele mai mari. În momentul de faţă există anumite lucruri într-un protocol al USL. Dacă lucrurile vor degenera în USL, atunci ne gândim şi la alte variante. Da, domnul Oprescu e un candidat cu şanse foarte mari, dar USL are un candidat în acest moment”, a spus Daniel Constantin.

Ponta: Unul din obiectivele Uniunii Social Democrate este şi schimbarea lui Traian Băsescu

„Uniunea Social Democrată (USD) conţine doar trei din cele patru partide din USL. Dar obiectivele noastre sunt 100% cele ale USL. Bineînţeles, şi schimbarea lui Băsescu este unul din obiective, întrucât este unul din obiectivele USL. Dar schimbarea pe care vrem s-o facem e de regim. El doar dezbină, dintr-un partid a făcut două PDL-uri”, a declarat premierul Victor Ponta.

Daniel Constantin: ACD a fost doar o formalitate, nu a funcţionat niciodată

„ACD a fost doar o formalitate, nu a funcţionat niciodată, nu funcţionează, ei spun că noi am fost de vină, noi că ei. Acum am făcut USD, are o coordonată şi de centru. USD este o alianţă electorală şi nu una politică, cum e USL”, a declarat Daniel Constantin.

Victor Ponta a fost la România TV, alături de preşedintele PC, Daniel Constantin, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, pentru a vorbi despre negocierile privind schimbarea structurii Guvernului, dar şi despre coaliţia strategică pentru alegeri dintre PSD, PC şi UNPR.