Ponta: Băsescu este exact Victor Frankestein. Dacă nu a citit romanul la timpul potrivit, acum se jeluieşte degeaba

Victor Ponta a comentat pe Facebook punerea Ioanei Băsescu, fiica mai mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, sub control judiciar pentru infracţiuni comise în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, spunând că fostul şef de stat "este exact Victor Frankestein", personajul din romanul lui Mary Shelley care este ucis de creaţia sa.

RomaniaTV.net
22 sept. 2016, 18:05
Ponta: Băsescu este exact Victor Frankestein. Dacă nu a citit romanul la timpul potrivit, acum se jeluieşte degeaba

Victor Ponta face o aluzie la afirmaţiile lui Traian Băsescu referitoare la faptul că în timpul mandatelor sale de preşedinte justiţia din România a devenit independentă.

„Traian Basescu este exact Victor Frankenstein din romanul faimos scris acum 200 de ani/ daca nu l-a citit la timpul potrivit
sau daca a crezut in mod naiv ca el va avea alta soarta e doar problema lui, acum se jeluieste degeba!

Problema noastra cu adevarat este ca dupa doua secole noi in Romania aplicam inca metodele barbare din Antichitate sau din Evul Mediu prin care facem „Justitie” pedepsind familia ( parinti, frati, copii) care nu au nicio alta vina in afara de a fi rude apropiate!

Si asta este deja pentru toti cei care vrem sa nu mai acceptam aceste metode si abuzuri si sa traim intr-o societate libera si moderna!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte al României Traian Băsescu, a fost pusă, joi, sub control judiciar de către procurorii DNA, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Ea este acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani. În acelaşi dosar au fost puşi sub control judiciar şi fostul ministru Elena Udrea, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al unei societăţi cu capital de stat şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.