Ponta: Băsescu nu a spus nimic din ce aşteptau oamenii

Preşedintele PSD, Victor Ponta a afirmat, la România TV, că discursul de miercuri al lui Traian Băsescu nu a dat un răspuns aşteptărilor oamenilor, dar a spus că opoziţia este dispusă la dialog cu puterea dacă se va pune problema demiterii lui Emil Boc şi înlocuirea sa cu un premier tehnocrat.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 20:21
Ponta: Băsescu nu a spus nimic din ce aşteptau oamenii

„Nu ştiu de ce a ieşit preşedintele Traian Băsescu cu acea declaraţie foarte lungă, aproape 50 de minute. Nu a spus nimic din ceea ce aşteptau oamenii (…) N-am reţinut nimic din discursul unui preşedinte care s-a ţinut departe de public timp de 12 zile”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a respins solicitarea şefului statului ca partidele să se reformeze pentru a deveni credibile în discursul privind modernizarea statului. „Teza asta că trebuie să ne schimbăm noi şi nu domnia sa… Eu aveam 17 ani când am ieşit prima dată în Piaţa Universităţii, dumnealui este în politică din 1990. Nu ştiu dacă trebuie să mă schimb eu sau domnia sa”, a apreciat Ponta.

El nu a exclus însă o prezenţă a opoziţiei la discuţii cu preşedintele Băsescu, discuţii ce ar putea surveni după demisia primului-ministru Emil Boc. Pe de altă parte, social-democratul este sceptic că o asemenea schimbare ar putea surveni din iniţiativa preşedintelui Băsescu. „Cred că sunt nişte doamne ministru la care Traian Băsescu nu va renunţa”, a adăugat Ponta.