Ponta: Băsescu nu face diferenţa între deficitul structural şi cel bugetar

Liderul PSD comentează pe blog recenta declaraţie a lui Traian Băsescu şi oferă „ o scurtă explicaţie economică de la un fost procuror pentru un actual marinar”. Redăm mai jos principalele fragmente ale postării.

RomaniaTV.net
11 dec. 2011, 17:25
Ponta: Băsescu nu face diferenţa între deficitul structural şi cel bugetar

“Azi de dimineata, la conferinta de presa sustinuta pe tema pozitiei USL fata de deciziile Consiliului, am raspuns la o intrebare care continea o confuzie intre cele doua tipuri de deficit. Jurnalistii si-au notat si au inteles foarte clar.

La ora 16, marinarul Traian Basescu (incapabil si dupa 7 ani sa devina presedinte cu adevarat) a primit o intrebare identica. Ups! (cum ar zice fiica mea, Irina) Basescu habar nu are ce este deficitul structural, si a spus ca noi avem deja prevazut in buget un deficit de 1,9 urmand sa ajungem la 0 in 2015 – vorbea evident de cel bugetar!

Las la o parte ca in timpul intregii conferinte, vorbind de lucruri serioase si grave, Basescu radea in stilul lui binecunoscut (adica „ca prostu” cum spune romanul). Si faptul ca la cele 5 propuneri foarte clare ale USL tot ce a putut sa raspunda a fost ca nu comenteaza ce spune ”un fost procuror ajuns in politica”. De la Basescu m-ar surprinde o replica de bun-simt care sa faca uitate replicile sale de pe ”puntea vaporului”.

Adevarata problema pentru noi toti este ca Basescu a semnat in numele Romaniei un angajament care ne afecteaza pe toti, neavand habar ce anume a semnat!!! Adica, el e de acord cu 0,5 % deficit structural, crezand ca e vorba de deficit bugetar! Buna treaba!”