Ponta: Băsescu vrea amânarea accizei la carburanţi pentru limuzinele Elenei Udrea

Victor Ponta a declarat, luni, în faţa jurnaliştilor din Parlament că deşi preţul carburanţilor a urcat cu 70% în timpul guvernării lui Emil Boc, Traian Băsescu nu i-a trimis scrisori, iar motivul pentru care el a primit este faptul că preşedintele o susţine pe Elena Udrea.

31 mart. 2014, 13:08
Ponta: Băsescu vrea amânarea accizei la carburanţi pentru limuzinele Elenei Udrea

„Domnului Emil Boc nu i-a scris scrisori. Acum că e cu doamna Udrea, trebuie s-o sprijinim, s-o ajutăm să fie militantă şi să plătească mai puţin la limuzinele pe care le foloseşte Elena Udrea”, a declarat Victor Ponta, referitor la scrisoarea prin care preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat renunţarea la acciza pe carburant, care va intra de la 1 aprilie în vigoare.

Citeşte şi Băsescu cere RENUNŢAREA la acciza pe carburanţi. Ponta: Să-şi termine mandatul fără a ne mai da lecţii

Elena Udrea a achiziţionat în leasing, prin firma sa Agro Green Nana, un bolid de lux în valoare de minim 120.000 de euro. Limuzina cumpărată este un Mercedes clasa S, versiunea lungă, scrie ziarulring.ro.

O astfel de limuzină are 455 de cai-putere, putând atinge o viteză de 100 km/h în doar 5 secunde, şi este descrisă de distribuitorii autorizaţi de compania de leasing la care a apelat Udrea drept maşina ideală pentru „un confort senatorial” şi preferata celor care „circulă cu şofer”. Contractul de leasing a fost înscris, luna trecută, în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare şi este valabil până în 2019.

Băsescu, către Ponta: Nu i-am scris lui Boc. Introducerea accizei, prevăzută în tratat de aderare la UE