Ponta: Bugetul lui Boc închidea România la 1 noiembrie

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Iaşi, că sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului, până la sfârşitul anului. Şeful Executivului a completat că "dacă rămâneam cu bugetul aprobat de Guvernul Boc, România se închidea la 1 noiembrie".

RomaniaTV.net
14 oct. 2012, 10:29
Ponta: Bugetul lui Boc închidea România la 1 noiembrie

„Trebuie să spunem adevărul. Dacă rămâneam cu bugetul aprobat de Guvernul Boc, România se închidea la 1 noiembrie”, a declarat Victor Ponta la Iaşi.

„Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului, dar realocându-i din alte părţi”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, premierul Victor Ponta.

Şeful Executivului a reclamat că s-a ajuns în această situaţie pentru că fostul Guvern a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului.

„Guvernul trecut a considerat că anul 2012 are doar zece luni, însă obligaţia mea este să asigur funcţionarea tuturor instituţiilor statului până la sfârşitul anului 2012”, a declarat Ponta, subliniind că sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi alte cheltuieli necesare bunei funcţionări a instituţiilor statului.

Întrebat dacă a ştiut de la început despre această situaţie, premierul Victor Ponta a declarat că a descoperit pe parcurs toate acele fonduri pe care fostul Guvern nu le-a prevăzut.

„Am descoperit pe parcurs toate acele fonduri pe care fostul Guvern nu le-a prevăzut. Există două explicaţii pentru aceasta, şi anume ori fostul Guvern a alcătuit un buget nerealist, ca să nu spun fals, ca să arate instituţiilor internaţionale că: „iată, am adoptat bugetul şi e bine”, ori s-au gândit că nu vor mai fi ei la guvernare şi atunci va veni altcineva care va rezolva situaţia”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu la Pro TV, că prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului.