Ponta, către Marga şi Rus: Nu ezitaţi să luaţi măsuri dacă Kover încalcă regula naţională VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să propună măsuri împotriva preşedintelui Parlamentului Ungariei, dacă acesta încalcă regulile europene. Ponta le-a mulţumit, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, miniştrilor Marga şi Rus pentru modul în care au gestionat situaţia generată de vizitele preşedintelui Parlamentului din Ungaria, Kover Laszlo. Ponta susţine că acţiunile oficialului maghiar au o ţintă pe termen lung, dar că autorităţile române sunt "mai deştepte" şi nu se vor lăsa provocate.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 09:22
Ponta, către Marga şi Rus: Nu ezitaţi să luaţi măsuri dacă Kover încalcă regula naţională VIDEO

Premierul Victor Ponta s-a declarat mulţumit de activitatea ministerelor de Interne şi de Externe în legătură cu vizitele lui Kover, cel despre care Ponta a spus că „se află în această perioadă în România pentru o campanie electorală în favoarea unei forţe politice extremiste”.

Ponta le-a cerut celor doi miniştri să nu ezite să propună măsuri împotriva lui Kover, dacă acesta va încălca „regulile naţionale sau europene”. „Regulile de bună vecinătate le-a încălcat deja. Dacă încalcă orice regulă naţională sau europeană, vă rog să nu ezitaţi să propuneţi măsuri de luat împotriva domnului Kover. Vă rog să arătăm că noi suntem mai raţionali. Ca să mă exprim mai nediplomatic, noi suntem mai deştepţi. Nu ne lăsăm provocaţi şi nu ducem lucrurile dincolo de o anumită limită”, a mai spus Ponta.

Preşedintele PCM Mureş, Laszlo Gyorgy, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, va susţine, marţi, candidaţii partidului în opt localităţi din judeţ – printre care Târgu Mureş, Sighişoara, Acăţari, Miercurea Nirajului şi Sovata – şi va participa seara, de la ora 19.00, la festivitatea de închidere a campaniei PCM la Târgu Mureş. Acesta a adăugat că vizita lui Kover nu ar trebui să deranjeze pe nimeni şi că speră că lucrurile „se vor normaliza” după perioada alegerilor locale.