Ponta cere miniştrilor să pregătească proiectul de buget pe 2015 până la sosirea delegaţiei CE, FMI şi BM

Premierul Victor Ponta a cerut, marţi, membrilor Cabinetului să pregătească proiectul de buget pentru anul 2015 până la sosirea delegaţiei Comisiei Europene, FMI şi Băncii Mondiale în România.

RomaniaTV.net
18 nov. 2014, 11:05
Ponta cere miniştrilor să pregătească proiectul de buget pe 2015 până la sosirea delegaţiei CE, FMI şi BM

„Vreau să ne facem treaba în continuare, cât timp avem sprijinul Parlamentului, se aşteaptă să îndeplinim ceea ce este în fişa postului. O să vă rog, până la sosirea delegaţiei Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, să pregătiţi bugetul pe 2015. Deci, fiecare ministru vorbeşte cu Finanţele şi, după aceea, pentru măsuri speciale luăm decizia politică în cadrul coaliţiei şi în cadrul Guvernului”, le-a spus premierul miniştrilor în prima şedinţă de Guvern de după alegeri.

Victor Ponta declara, luni, că intenţionează să continue actul de guvernare alături de PSD, UNPR, PC, UDMR şi Partidul Liberal Reformator şi să se adopte cât mai repede, în perioada următoare, bugetul.

„Nu se schimbă nicio cotă unică şi nu se măresc taxe şi impozite, ci dimpotrivă avem un buget de pregătit pentru 2015-2016, care să continue creşterea economică”, afirma Ponta, adăugând că bugetul va fi trimis la Parlament la finalul lunii noiembrie.

Klaus Iohannis, preşedintele ales de români în 16 noiembrie, a „invitat Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cât mai repede cu atât mai bine”.