Ponta, către Pop: Lăsaţi camerele de supraveghere unde sunt! Nu le scoatem acum şi nici în viitor

Premierul Victor Ponta a solicitat ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop, să verifice situaţia de la examenulde Bacalaureat destinat sportivilor olimpici, dar şi să menţină camerele de supraveghere, precizând că acestea nu vor fi eliminate nici acum şi nici în viitor.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 10:38
Ponta, către Pop: Lăsaţi camerele de supraveghere unde sunt! Nu le scoatem acum şi nici în viitor

„Domnule ministru Pop, vă rog să vedem ce s-a întâmplat la Bac-ul olimpicilor. Lăsaţi camerele de luat vederi acolo unde sunt, nu le scoatem şi nu le scoatem nici în viitor”, a spus Ponta.

El a cerut totodată ministrului să explice că la această sesiune de Bacalaureat s-au prezentat sportivi olimpici, şi nu elevi participanţi la diferite olimpiade de matematică sau fizică. „Denumirea de Bac-ul olimpicilor cred că ne-a derutat pe toţi, lumea se gândea la cei care participă la olimpiade de matematică, fizică, şi de fapt era vorba de sportivi, dintre care bănuiesc că mulţi nu vor fi la Olimpiada de la Londra”, a conchis premierul.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, sâmbătă, că propunerea sindicatelor privind introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2013 este pertinentă, deoarece forma actuală a acestui examen nu mai este adaptată situaţiei din sistemul de învăţământ.

Pop a subliniat că propunerea de introducere a bacalaureatului diferenţiat din 2013, şi nu din 2016, aşa cum prevede Legea educaţiei naţionale, va fi discutată la nivelul guvernului, urmând să fie şi „dezbateri serioase cu elevii” pe acest subiect.