Ponta către procurori: Nu mai vreau să văd scene din anii ’50

Premierul Victor Ponta le-a spus joi noilor şefi ai Parchetelor că speră să nu mai vadă în România scene din anii '50, referindu-se la anchetarea de către procurori a modului în care s-a desfăşurat anul trecut referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. 

16 mai 2013, 09:52
Ponta către procurori: Nu mai vreau să văd scene din anii ’50

„Am încredere că veţi aplica ca şi până acum legea, indiferent de cine este cel vizat, şi nu o să mă auziţi vreodată, sper, de acum încolo vorbind de dosare politice. Cred că rolul Parchetului este de a-i sancţiona pe cei vinovaţi, de a aplica legea şi de a nu ne întoarce niciodată în istorie. Eu nu vreau să mai văd, aşa cum am văzut anul trecut, scene din anii ’50, cu procurori din vacanţă care cercetează oameni de la ţară. Cred că aveţi foarte mulţi oameni care au încălcat legea şi care trebuie să răspundă şi sunt absolut convins că o veţi face în continuare”, a declarat Ponta la Parchetul General, potrivit Agerpres.

„M-am referit în mod clar şi direct şi cred că nu am fost prea subtil, că nici nu mi-am dorit, la faptul că acţiunea de anul trecut când au venit procurorii din vacanţă şi puneau oamenii la ţară să jure cu mâna pe Biblie pe capota maşinii, a fost un abuz pe care România l-a trăit doar în anii ’50 la colectivizare şi sper ca asemenea lucruri să nu se mai vadă într-o Românie democratică”, a explicat Ponta după întâlnirea cu procurorii.

Întrebat de jurnalişti dacă există un organ al statului competent în materie să stabilească că acţiunea procurorilor de anul trecut a fost un abuz, Ponta a răspuns: „Este opinia mea şi mi-o susţin”.