Ponta cere sprijinul românilor din America pentru eliminarea vizelor

Premierul Victor Ponta le-a cerut joi membrilor comunităţii româneşti din New York să îşi intensifice activitatea de lobby în favoarea eliminării vizelor pentru românii care doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii.

25 sept. 2014, 17:50
Ponta cere sprijinul românilor din America pentru eliminarea vizelor

„Mă bucur că avem aşa relaţii bune politice între America şi România. Mi-aş dori să le şi simţim în viaţa comunităţii. (…) Am o rugăminte însă pentru comunitatea noastră: tot ne chinuim de la Bucureşti să rezolvăm problema cu Visa Waiver, însă de fiecare dată ni se spune că nu avem suficient lobby la congresmeni. Poate reuşiţi dumneavoastră să fiţi mai eficienţi decât partea guvernamentală şi la un moment dat această reminiscenţă a unor vremuri mai trecute, şi anume, sistemul cu viza, deşi s-a îmbunătăţit mult, poate reuşim să scăpăm de el şi să pară că într-adevăr suntem parteneri cu Statele Unite ale Americii şi nu suntem doar aşa, un îndepărtat aliat”, a afirmat prim-ministrul la sediul Consulatului General al României din New York.

Citeşte şi Victor Ponta: România se alătură SUA în lupta împotriva ISIS

Premierul a fost însoţit la reprezentanţa diplomatică a ţării noastre de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean. Acesta i-a transmis prim-ministrului că modernizarea sediului în care funcţionează misiunea României reprezintă un lucru important pentru comunitatea românească şi pentru autorităţi.

„Un lucru important pentru comunitatea românească de la New York şi pentru noi, ca autorităţi, este faptul că printr-un efort financiar şi cu finanţare europeană şi cu bani din bugetul Ministerului de Externe, noi inaugurăm astăzi noua înfăţişare a Consulatului General la standarde Schengen”, a afirmat şeful diplomaţiei române.

Citeşte şi Victor Ponta, la Adunarea Generală a ONU, la New York. Vezi ce a discutat cu preşedintele SUA, Barack Obama

Victor Ponta a primit de la reprezentanţii comunităţii româneşti o colecţie de ziare din partea fondatorului publicaţiei româneşti „New York Magazin”, Grigore Culian.

La eveniment au mai fost prezenţi ambasadorul României la Washington, Iulian Buga, şi consulii ţării noastre de la Chicago şi Los Angeles – Gheorghe Predescu şi Eugen Chivu.

Citeşte şi Victor Ponta, din SUA: România sprijină Republica Moldova şi condamnă provocările din Ucraina


loading...