Ponta: Cei care cer solidaritate privind refugiaţii sunt aceiaşi care spun că nu suntem buni de Schengen

Victor Ponta susţine că România ”nu îşi poate asuma ceva pentru care nu este pregătită” şi că aceia care cer acum ca românii să fie solidari în criza refugiaţilor ”sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen”.

RomaniaTV.net
12 sept. 2015, 21:39
Ponta: Cei care cer solidaritate privind refugiaţii sunt aceiaşi care spun că nu suntem buni de Schengen

„România are o poziţie coordonată în legătură cu criza refugiaţilor, dar nu e o problemă simplă. Discutăm în continuare, dar dacă vorbim pe mai multe voci, cu atât mai rău. Este important ca ţara noastră să nu cadă în xenofobie. România vrea să fie europeană – trebuie să aplice nişte valori europene. Nu putem să ne asumăm ceva pentru care nu suntem pregătiţi. Nu avem acum această posibilitate. Iar poziţia României nu se condiţionează de chestiunea cu Schengen. Cei care ne solicită acum să fim solidari sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen‬. E un pic de ipocrizie!”, a scris premierul Victor Ponta pe Facebook, sâmbătă seară.

Comisia Europeană a prezentat miercuri o listă de repartizare între statele membre ale Uniunii Europene a 120.000 de imigranţi sosiţi în Italia (15.600), Grecia (50.400) şi Ungaria (54.000). Conform acestei propuneri, România ar urma să primească 4.646 de imigranţi, dintre care 604 din Italia, 1.951 din Grecia şi 2.091 din Ungaria.