Ponta: Cineva din PSD a discutat în numele lui Băsescu pentru a obţine sprijin. Va fi EXCLUS

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că există o problemă în PSD dată de faptul că "cineva din partid" a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 13:57
Ponta: Cineva din PSD a discutat în numele lui Băsescu pentru a obţine sprijin. Va fi EXCLUS

Ponta a evitat să spună la cine se referă. El a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, a avut dreptate atunci când a declarat că preşedintele Traian Băsescu a contactat pe cineva din PSD în vederea încercării de a forma Guvernul.

Crin Antonescu a avut dreptate cu ce a spus aseară. Şi eu sunt informat, avem o problemă şi o vom rezolva în PSD„, a spus Ponta.

Întrebat ce nume poartă această „problemă” şi dacă e vorba de Mircea Geoană, Ponta a răspuns: „Avem o problemă a noastră internă şi, cum am făcut întotdeauna, în PSD ne rezolvăm problema în partidul nostru”.

Întrebat despre declaraţia lui Geoană referitoare la ambiţia lui de a numi premieri, şi nu de a fi numit prim-ministru, Ponta a râs, spunând: „Aţi reuşit să mă binedispuneţi, când aţi început cu Mircea Geoană chiar m-aţi binedispus„.

Ponta a spus că persoana la care se referă este membru PSD, acesta vorbind cu alţi colegi din partid în numele lui Traian Băsescu, el subliniind că rezolvarea problemii implică excluderea din PSD.

Întrebat dacă rezolvarea problemii înseamnă excludere, Ponta a spus: „Evident că nu mai are ce căuta în PSD cel care a considerat să încalce deciziile Congresului şi obligaţiile pe care noi ni le-am asumat faţă de români”.

Ponta a spus că Traian Băsescu nu va desemna acea persoană ca premier.

Nu am niciun fel de dovadă că preşedintele Românei (s-a implicat în negocieri – n.r.), eu am toate dovezile că un membru al PSD a vorbit şi în numele preşedintelui României. Faptul că a vorbit în numele preşedintelui României e problema lui. A vorbit cu alţi colegi de partid. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat în alte partide, ştiu ce s-a întâmpat în PSD şi o să o rezolvăm în PSD„, a spus Ponta.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat marţi seara la România TV că Traian Băsescu „a explorat alte ipoteze” pentru desemnarea viitorului premier, în afara variantei Victor Ponta, şi că a sunat în acest sens oameni din PSD.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a declarat, miercuri, că preşedinte Traian Băsescu le solicită politicienilor „să nu-l implice în niciun fel în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale”.

Preşedinţia a publicat un comunicat referitor la „Zvonurile potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi implicat în eventuale dispute din interiorul USL”.

„Referitor la zvonurile, vehiculate de o parte a presei în cursul dimineţii de miercuri, 12 decembrie a.c., potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi implicat în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale (USL), purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declaraţie: «Domnul preşedinte Traian Băsescu le solicită politicienilor să nu-l implice în niciun fel în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale. De asemenea, domnul preşedinte Traian Băsescu face un apel la jurnalişti ca, atunci când primesc o informaţie neoficială care-l implică pe preşedintele României sau Administraţia Prezidenţială, să o verifice în mod oficial înainte de difuzare pentru a evita, astfel, lansarea unor dezinformări în spaţiul public»”, se arată îm comunicat.