Ponta cere să se adreseze Parlamentului pe tema Consiliului European şi bugetului UE

Primul-ministru Victor Ponta a trimis câte o scrisoare celor doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului prin care le solicită permisiunea de a se adresa plenului reunit în legătură cu problematica legată de Consiliul European care va dezbate bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, au declarat surse parlamentare citate de Mediafax.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 12:23
Ponta cere să se adreseze Parlamentului pe tema Consiliului European şi bugetului UE

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc luni, 19 noiembrie, începând cu ora 19.00 (la Camera Deputaţilor, sala „Barbu Catargiu”, nivel P1), informează biroul de presă al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că tema reprezentării României la Consiliul European poate face obiectul unei dezbateri parlamentare, el arătând că USL examinează posibilitatea de a convoca marţi o şedinţă de plen reunit pe acest subiect.

„Eu cred că acest subiect major al poziţiei României la Consiliul European poate să facă conţinutul şi al unei dezbateri parlamentare. Examinăm posibilitatea de a face mâine o şedinţă a Camerelor reunite pe acest subiect. Propun asta colegilor mei, vom vedea care este decizia”, a spus Antonescu.

El a arătat că USL a convocat pentru marţi grupurile sale parlamentare în şedinţă comună pentru a stabili de principiu poziţia USL faţă de reprezentare şi de convocarea unui plen reunit.

Victor Ponta i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu ca la Consiliul European să-şi facă datoria faţă de români şi să susţină propunerea de buget făcută de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso amintind că, joi, amândoi au convenit că propunerea de buget a lui Herman van Rompuy este inacceptabilă.

Ponta l-a avertizat pe preşedinte că este dator să servească interesele României, nu pe cele ale celor care l-au ajutat în vară să rămână preşedinte în pofida votului dat la referendum. „De ce nu m-a lăsat să merg la Bruxelles? Că are datorii acolo (…) Eu nu i-am făcut nimic preşedintelui. L-am lăsat să-şi exercite atribuţiile prevăzute de Constituţie, dar şi pe cele pe care i le-au domnul Augustin Zegrean, doamna Motoc, doamna Cojocaru”, a comentat primul-ministru.