Ponta: bugetul propus condamnă localităţile la nefuncţionare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă că discuţia despre comasarea alegerilor, lansată de Guvern are scopul de a acoperi dezbaterea proiectului de buget pe 2012.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 11:37
Ponta: bugetul propus condamnă localităţile la nefuncţionare

„Acest proiect de buget definitivează practic tăierile de salarii, de pensii, de ajutoare sociale şi condamnă autorităţile locale la incapacitate de a funcţiona. Când spun autorităţi locale nu mă refer doar la primării sau consilii judeţene, ci inclusiv la instituţiile aflate în subordinea acestor instituţii” a afirmat Victor Ponta.

„Am anunţat în mai multe rânduri propunerile USL cu privire la proiectul de buget. L-am informat în scris pe premier, dar nu există niciun răspuns oficial al Guvernului. În schimb, Emil Boc susţine la tv că impactul acestor propuneri asupra bugetului ar fi de 5 miliarde de euro. Fie Emil Boc este incompetent, fie minte” a subliniat liderul PSD.

Acesta a prezentat calculele USL privind impactul bugetar al măsurilor propuse de opoziţie, care este net inferior celui vehiculat de premier. Mai mult, pierderile la buget ar fi compensate de măsuri proactive propuse de USL.

„Problema este una de alegere politică. Fie decidem să dăm bani la Cluj, la Arad, la Suceava să fie furaţi, fie decidem să restricţionăm cheltuielile din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru a lua măsuri care să creeze locuri de muncă şi să aducă bani la buget” a mai spus Victor Ponta.