Ponta compară creşterea de 5% cu suta de lei promisă de Ceauşescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL nu se va opune preconizatei creşteri cu 5% a pensiilor şi a salariilor din sectorul bugetar, însă s-a arătat sceptic în privinţa succesului Puterii de a opri exprimarea nemulţumirilor populare prin creşterea veniturilor unei părţi apreciabile a populaţiei.

30 ian. 2012, 11:35
Ponta compară creşterea de 5% cu suta de lei promisă de Ceauşescu

Copreşedintele USL a dat asigurări că nu va exista rezistenţă la creşterea salariilor şi pensiilor din partea Opoziţiei.

„N-o să-i împiedicăm. Creşterea aceasta va avea acelaşi efect cu suta de lei dată de tovarăşul Ceauşescu”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a remarcat că guvernul este nevoit să facă acum ceea ce susţine opoziţia de multă vreme.

Când noi vorbeam de revenirea la salariile şi pensiile  tăiate de către Traian Băsescu se spunea că suntem populişti (…) Sper ca aceste abordări să înceteze”, a comentat pesedistul.

Ponta a invitat Puterea la un dialog pe marginea modalităţilor de identificare a resurselor prin care creşterea să fie făcută. Liderul social-democraţilor susţine că sunt şi alte căi de finanţare a creşterii decât creşterea deficitului bugetar.

O poziţie aproape identică a exprimat şi Crin Antonescu, înainte de reuniunea conducerii PNL.

Văd că acum se poate. Cred că e vorba de o putere disperată care încearcă după modelul lui Ceauşescu din ultimele zile din decembrie să mituiască pe ultimii metri sau să întreţină măcar speranţa. Mă îndoiesc profund că românii aşteaptă 3%, 5%, 7% de la Boc. Cred că românii aşteaptă ca această putere să plece mai devreme sau mai târziu„, a declarat preşedintele PNL, citat de Agerpres.