Ponta condiţionează sprijinul opoziţiei faţă de restructurarea sistemului energetic VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că restructurarea sistemului energetic nu se poate face în detrimentul intereselor populaţiei, PSD opunându-se categoric privatizării Hidroelectrica. Ponta susţine că actualul guvern vrea să privatizeze cât mai mult din sistemul energetic, înainte de alegeri pentru a da satisfacţie unor interese personale.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 12:05
Ponta condiţionează sprijinul opoziţiei faţă de restructurarea sistemului energetic VIDEO

Liderul PSD a afirmat că pachetul legislativ privind energia, elaborat de către Guvern, trebuie supus unei dezbateri publice reale, iar adoptarea sa trebuie precedată de măsuri pe care Executivul deja le-a întârziat. Prima ar fi oprirea contractelor aşa-numiţilor „băieţi deştepţi”, care beneficiază de preţuri preferenţiale, îndeosebi la energia hidro.

În al doilea rând, USL cere introducerea cât mai rapidă a manangementului privat şi eliminarea managerilor impuşi politic de către actuala putere. „În momentul de faţă, Hidroelectrica, Turceni şi Rovinari lucrează şi produc profit pentru PDL, UNPR şi UDMR”, a comentat Ponta.

Acesta a solicitat Guvernului să explice public care sunt motivele pentru care doreşte privatizatea unor componente esenţiale ale sistemului energetic naţional, precum Hidroelectrica, în condiţiile în care preţurile oferite la participaţiile statului sunt foarte reduse, iar o eventuală privatizare va afecta pe termen mediu şi lung întreaga populaţiei a României. În plus, Ponta solicită ca autorităţile să anunţe care sunt companiile şi statele care sunt interesate în această privatizare.

„Sper că scopul instalării acestui guvern nu este tocmai cel de a da ultimele resurse care mai aparţin poporului român şi avuţiei naţionale (…) Practic, vorbim de un guvern care trebuie să dea tot până în noiembrie pentru că după asta va veni un guvern care nu va mai da nimic”, a declarat Ponta.