Ponta: Constituţia şi legea ni se aplică doar nouă, fraierilor, nu lor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Bruxelles, că nu se aşteaptă ca partidele din arcul guvernamental să respecte decizia 601 a Curţii Constituţionale prin care doar grupul parlamentar care a nominalizat preşedintele unei Camere poate propune un nou candidat.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 14:11
Ponta: Constituţia şi legea ni se aplică doar nouă, fraierilor, nu lor

Ponta a spus că senatorul PSD Titus Corlăţean va fi candidatul propus de USL pentru funcţia de preşedinte al Senatului, transmite Mediafax.

El a menţionat că USL se bazează pe 65 de voturi în Senat, în timp ce PDL, UNPR şi UDMR au 71 de senatori.

Ponta a afirmat că, în conformitate cu Decizia 601 a Curţii Constittuţionale, doar grupul PSD are dreptul să propună alt candidat la funcţia de preşedinte al Senatului.

„Practic, nu mă aştept ca o decizie a Curţii Constituţionale să aibă valoare pentru cei de la putere. Constituţia, legea ni se aplică doar nouă, se aplică poporului, fraierilor, nu lor. Traian Băsescu a şi spus că îl interesează o decizie a Curţii Constituţionale doar când sunt în favoarea sa. Când nu-i convin nu îl interesează”, a afirmat Ponta.

Întrebat dacă PSD ar putea sesiza Curtea Constituţională în cazul în care partidele din coaliţia guvernamentală vor desemna un candidat la şefia Senatului şi vor câştiga, Ponta a răspuns: „Ce să mergem la Curte? Să mai zică o dată ce a zis deja?”

Ponta a evitat să se pronunţe în legătură cu sesizarea la Curtea Constituţională depusă de Mircea Geoană după ce a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului.