Ponta: Cu Manoloiu „lucrurile s-au mişcat mai repede” decât atunci când Băsescu m-a făcut „dottore”

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, comentând audierea chestorului Constantin Manoloiu la Parchetul ICCJ, că atunci când Traian Băsescu l-a făcut "dottore" lucrurile "s-au mişcat într-o săptămână", iar în cazul lui Manoloiu "lucrurile s-au mişcat mai repede".

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 16:11
Ponta: Cu Manoloiu „lucrurile s-au mişcat mai repede” decât atunci când Băsescu m-a făcut „dottore”

Întrebat cum comentează faptul că şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Constantin Manoloiu, a fost audiat la Parchet în condiţiile în care acesta fusese ameninţat de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a răspuns: „Când domnul preşedinte Băsescu m-a făcut «dottore», într-o săptămână s-au mişcat lucrurile. Acum cu domnul Manoloiu s-au mişcat mai repede”. Premierul a ţinut să-i asigure pe toţi cei ameninţaţi de Traian Băsescu – persoane sau instituţii – că vor beneficia de sprijinul şi protecţia legii.

„Eu vreau să spun un singur lucru, dincolo de nefirescul situaţiei în care orice om care îl nemulţumeşte pe Traian Băsescu are imediat un necaz. Vreau să spun că toţi oamenii ameninţaţi de Traian Băsescu (…) toate instituţiile care sunt supuse în aceste zile presiunilor şi ameninţărilor nu trebuie să se teamă. (…) Din punctul meu de vedere, toţi cei care au procedat legal (…) se vor bucura de sprijnul şi de protecţia legii şi a instituţiilor ţării”, a spus Ponta.

Şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Constantin Manoloiu, a fost pus oficial sub acuzare, împotriva ofiţerului de poliţie fiind declanşată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, a anunţat, luni, Ministerul Public.

Potrivit sursei citate, în calitate de director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Constantin Manoloiu nu a respectat dispoziţiile art.5 din HG 682/7 iulie 2012 pentru stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui României.

Adresa din 2 august 2012 emisă către Manoloiu Constantin, transmisă ulterior Curţii Constituţionale a României, conţinea comunicarea Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi preciza că Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, deoarece această atribuţie revine exclusiv Autorităţii Electorale Permanente”, explică sursa citată.

Constantin Manoloiu a declarat, la ieşirea de la sediul Parchetului instanţei supreme, unde a fost audiat, că nu îşi dă demisia, că este un profesionist, iar învinuirea „nu are relevanţă, ea vine şi se duce”.

„Eu sunt garantul că toate cifrele vor fi corecte”, a afirmat chestorul Manoloiu.

El a mai precizat că a executat un ordin de informare către ministrul de Interne, Ioan Rus, atunci când a comunicat MAI „că nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, deoarece această atribuţie revine exclusiv Autorităţii Electorale Permanente”.

Şeful Direcţiei Evidenţa Populaţiei din Ministerul Administraţiei şi Internelor a mai spus, luni, că nu se simte ameninţat de declaraţiile făcute la adresa sa de către preşedintele suspendat Traian Băsescu, precizând că a simţit-o ca pe o „atenţionare”.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, 3 august, că şeful de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, „a minţit” ori înainte, ori după referendum.