Ponta: Cum scăpăm de mercenari la TVR

Într-o postare pe blogul personal, liderul PSD, Victor Ponta, povesteşte cum a decurs apariţia lui de luni la TVR, în direct şi în culise.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 22:16
Ponta: Cum scăpăm de mercenari la TVR

„Ştiam foarte bine că TVR – în cazul ştirilor şi emisiunilor politice – este în acest moment sub un control de fier al dnei „Colonel la pensie” Rodica Culcer şi că mă pot aştepta la cel mai ostil mediu posibil. Aşa a şi fost: o doamnă moderator care scrâşnea din dinţi când îmi permiteam să critic Puterea, cu o atitudine de purtător de cuvânt al Guvernului şi cu întrebări fără nicio legătură cu agenda publică.

Au fost doar atacuri la persoană copiate din Dan Diaconescu şi Dan Andronic – mogulii favoriţi acum ai lui Traian Băsescu. Sigur, nu au lipsit „cetăţenii apolitici” care, prin mesaje citite prompt de „imparţiala” moderatoare, să mă înfiereze pentru „minicunile” la adresa măreţelor realizări ale pedeliştilor. Tot tacâmul învăţat de dna. Culcer la instituţiile „speciale” în care a activat înainte de 1989 a fost folosit”, scrie Ponta.

Printre ceea ce „nu s-a văzut” luni seară la TVR, liderul PSD menţionează:

„Moderatoarea a persistat în minciuna evidentă cu „invitaţiile refuzate” de către Opoziţie la TVR – lăsând la o parte fractura logică că făcea aceste afirmaţii cu mine în platou! (…) Ieri am avut parte de o excepţie, deoarece unul din cei mai dedicaţi „poeţi de curte” ai Regimului Băsescu era în concediu – Dl Turturică; în plus, probabil că un alt membru al „Corului” responsabil cu odele aduse Măreţului Cârmaci Băsescu – mă refer la sinecuristul Mircea Marian, era probabil pe la casierie la Dan Andronic, de unde sărmanul îşi completează veniturile de 60 milioane/ lună, primite din banii publici ai TVR; aşa că a doua oară nu mai vedem noi aşa ocazie; şi nici vorbă să mai vedeţi o emisiune cu Ponta sau Antonescu la TVR 1 în perioada următoare; poate că în campanie o vor face alături fiind forţaţi de lege, cine mai ştie? „

Ponta vorbeşte şi de monitorizarea oficială pe care a încercat să o prezinte la TVR şi care „a adus-o pe distinsa moderatoare în pragul unei crize de nervi”. În acest sens, el prezintă o statistică a secundelor de apariţie la TVR, în ultimul an, pentru Traian Băsescu, Crin Antonescu şi pentru el însuşi, din care reiese că scorul e de 5 la 1 în favoarea puterii.

“Concluzii. Azi avem un TVR în faliment financiar, plătit din bani publici obţinuţi forţat de la populaţie prin taxa TV, deşi cei mai mulţi sunt deja abonaţi la un furnizor privat de televiziune (aşa numiţii „cablişti”), complet controlat politic de un fost ofiţer de informaţii al structurilor dinainte de 1989, ţinut în funcţie împotriva legii după ieşirea la pensie, secondată de ultimii sinecurişti rămaşi în slujba Regimului Băsescu şi plătiţi gras pentru „colaborarea” lor cu sute de milioane din bani publici! Iar aceştia  ascund datele adevărate din care rezultă că, dacă aveţi proasta inspiraţie să vă uitaţi la politică la TVR, la fiecare minut despre Ponta sau Antonescu (calculaţi împreună) sunteţi obligat să suportaţi 5 minute cu Traian Băsescu!

Soluţia – un proces transparent de înlăturare din TVR a persoanelor aservite politic şi instituţional, de tipul Rodica Culcer; imputarea şi recuperarea sumelor de bani cheltuite nejustificat pentru aducerea din afara TVR a unor „mercenari” care să facă „treburile murdare” comandate de la Cotroceni; o nouă lege a SRTV care să asigure transparenţa decizională şi financiară şi ridicarea controlului politic; un audit independent şi un management profesionist pentru instituţie. Aceasta va fi una din priorităţile legislative ale USL!”