Ponta: Dacă instanţa confirmă opinia ANI în cazul Diaconu, acesta trebuie să plece din Guvern

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat miercuri că, în cazul în care instanţa va confirma poziţia ANI în ceea ce-l priveşte pe Mircea Diaconu, propus pentru portofoliul Culturii, acesta va trebui să părăsească Executivul.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 16:51
Ponta: Dacă instanţa confirmă opinia ANI în cazul Diaconu, acesta trebuie să plece din Guvern

„Domnul Diaconu ştiu că are o acţiune în instanţă, aştept decizia instanţei şi dacă instanţa va confirma opinia ANI, evident că va trebui să plece din Guvern. Părerea mea este că nu se va întâmpla acest lucru”, a afirmat Ponta, citat de AGERPRES.

El a mai spus că ministrul desemnat al Educaţiei, Corina Dumitrescu, nu este în situaţie de incompatibilitate.

„Doamna Dumitrescu, dacă va fi luni desemnată ministru, marţi va demisiona din funcţia de rector şi de membru al CSM. Nu e incompatibilă înainte, e incompatibilă după ce va fi ministru”, a explicat Victor Ponta.

„În ceea ce-l priveşte pe domnul Alistar o să mă uit pe acte şi o să decidem”, a adăugat acesta.

 

Pentru ce este urmărit penal Mircea Diaconu

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul ICCJ au declanşat, în ianuarie, urmărirea penală faţă de Mircea Diaconu, pentru conflict de interese, dosarul fiind în fază de finalizare.

Mircea Diaconu este acuzat de conflict de interese, în urma unei sesizări înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, miercuri, despre dosarul privind conflictul de interese, că singura care îl poate ataca este soţia sa, Diana Lupescu, pentru că i-a tăiat salariul cu 3 milioane de lei vechi, prin promovarea în funcţie.