Ponta: Dacă Mona Pivniceru este votată de Senat pentru a merge la CCR, evident pleacă din Guvern

Victor Ponta a vorbit, marţi, răspunzând unei întrebări, despre posibilitatea ca Mona Pivniceru să părăsească Guvernul în condiţiile în care va fi votată de Senat pentru un mandat de nouă ani ca judecător la Curtea Constituţională.

RomaniaTV.net
12 mart. 2013, 14:10
Ponta: Dacă Mona Pivniceru este votată de Senat pentru a merge la CCR, evident pleacă din Guvern

Solicitat să comenteze faptul că PNL i-ar fi propus ministrului Mona Pivniceru să ocupe un loc de judecător CC din partea Senatului şi întrebat dacă a discutat cu aceasta despre eventuala sa plecare din Executiv, Ponta a precizat: „Evident că, dacă va fi votată judecător la Curte, sigur că doamna Pivniceru va pleca din Guvern”.

Întrebat dacă nu are nimic împtriva acestei modificări în structura Guvernului, în sensul în care va pierde un ministru, Ponta a precizat: „Bun, dar câştigăm un judecător la Curte. Nu noi, ci câştigă România, câştigăm un judecător de carieră şi un om experimentat şi cred că doamna Pivniceru, în următorii nouă ani, cu alte guverne, că nu o să stea guvernul meu până atunci, va aplica corect litera şi spiritul Constituţiei”.

Ponta a mai spus că, în mod evident şi concret, dacă Mona Pivniceru va fi votată de Senat pentru funcţia de judecător la CC, nu va putea să rămână şi în Guvern.

Ministrul Mona Pivniceru, consilierul prezidențial Cristian Diaconescu și adjunctul Avocatului Poporului Valer Dorneanu ar putea deveni, din vară judecători la Curtea Constituțională.