Ponta: Dacă nu trece referendumul, vom rămâne cu o Constituţie care are blocaje politice

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, că un eventual eşec al referendumului pentru noua Constituţie ar fi un lucru rău pentru viitor, potrivit unei intervenţii la #RomâniaTV#.

13 ian. 2014, 20:07
Ponta: Dacă nu trece referendumul, vom rămâne cu o Constituţie care are blocaje politice

Întrebat ce se poate întâmpla dacă nu trece referendumul pentru Constituţie, Victor Ponta a răspuns: ‘Rămânem cu o Constituţie în care sunt destule puncte de blocaj politic şi cred că e rău în viitor, nu pentru mine, ca prim ministru actual, ci pentru viitorii preşedinţi, viitorii prim-miniştri, viitorul Parlament şi toate celelalte lucruri care trebuie îndreptate’.

Primul ministru a precizat însă că liderul PNL va rămâne candidatul USL la preşedinţie, indiferent de rezultatul referendumului pentru modificarea Constituţiei.

De asemenea, primul ministru a adăugat că organizarea referendumului în luna mai dă posibilitatea candidaţilor la preşedinţie să ştie foarte clar ce atribuţii au şi ‘pentru ce vin să candideze’.

‘Sigur că e un risc să nu fie cvorumul de 50%, dar e o chestiune extrem de importantă, avem şi alegeri europarlamentare şi candidaţii la prezidenţiale din toamnă vor şti foarte clar ce atribuţii şi pentru ce vin să candideze. Pentru că în toamnă, dacă o să avem iarăşi candidaţi la prezidenţiale care spun că dau salarii, pensii, orice om o să spună: domnule, uită-te în Constituţie, că asta e treaba Guvernului sau bugetul e treaba Parlamentului’, a conchis Victor Ponta.

Liderii USL au decis luni ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare, la sfârşitul lunii mai.