Ponta: Dacă Parlamentul nu va oferi marţi sprijin noului Guvern, discutăm despre o altă formulă guvernamentală

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că în cazul în care noul Cabinet pe care urmează să-l prezinte săptămâna viitoare spre învestire nu va fi votat în Parlament, se va putea lua în discuţie o altă formulă guvernamentală.

26 feb. 2014, 10:02
Ponta: Dacă Parlamentul nu va oferi marţi sprijin noului Guvern, discutăm despre o altă formulă guvernamentală

Întrebat dacă ia în calcul o demisie a sa din funcţia de şef al Executivului urmare a anunţului PNL privind faptul că USL a încetat să mai existe, Ponta a răspuns: „Toţi suntem aleşi ca USL, începând cu preşedintele Senatului, preşedintele Camerei şi toţi parlamentarii. Pe de altă parte, formăm grupuri parlamentare diferite încă de la momentul începerii legislaturii şi marţi merg, practic, la votul Parlamentului. În măsura în care Parlamentul nu va oferi un sprijin noului Guvern, atunci, evident, discutăm despre o altă formulă”.

VEZI ŞI Antonescu: Cerem demisia lui Ponta din funcţia de premier. Transformă USL în PSD-ul anilor 2000

Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu despre numirea miniştrilor interimari care ar urma să le ia locul miniştrilor PNL a căror plecare din Executiv este iminentă. Discuţia dintre cei doi a durat doar câteva minute, Ponta reîntorcându-se imediat la sediul Guvernului. VEZI LISTA CU MINIŞTRII INTERIMARI