Replica lui Ponta la declaraţiile lui Băsescu: Dacă va fi condamnat, Fenechiu va pleca din Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, va pleca din Guvern doar dacă va fi condamnat de Curtea Supremă, precizare făcută în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a precizat că există "nişte sensibilităţi politice"' referitoare la faptul că liberalii ţin la prezenţa lui Relu Fenechiu în Guvern.

RomaniaTV.net
16 iun. 2013, 20:08
Replica lui Ponta la declaraţiile lui Băsescu: Dacă va fi condamnat, Fenechiu va pleca din Guvern

„Am discutat de mai multe ori, şi cu domnul Băsescu, şi cu Crin Antonescu, şi cu Relu Fenechiu. În momentul în care Curtea Supremă se va pronunţa în dosarul domnului Fenechiu, sunt două variante: dacă îl condamnă în primă instanţă – ceea ce, sigur, nu îmi doresc – în aceea zi, domnul Fenechiu va demisiona. Dacă îl achită – m-aş bucura – şi cred că foarte mulţi din cei care l-au criticat în această perioadă îşi vor da seama că au greşit”, a spus primul ministru Vcitor Ponta la România TV.

Ponta a admis că la începutul formării Guvernului, a avut „nişte reţineri” referitoare la numirea lui Relu Fenechiu în Executiv, tocmai din cauza faptului că ştia că acesta era trimis în judecată.

„Între timp însă – şi ştiu că domnul Fenechiu nu e cel mai popular ministru, dar eu îmi fac datoria să vă spun – a deblocat POS Transport: 4,5 miliarde euro. Eu vreau să vă spun că pentru astea 4,5 miliarde euro, domnul Fenechiu merită felicitat. În al doilea rând: mai are până pe 20 iunie, sper să reuşească, să ducă la capăt o procedură extrem de grea, referitoare la declararea unui câştigător pentru CFR Marfă, o procedură de care depinde intrarea noastră în board-ul FMI”, a precizat Victor Ponta.

În acest sens, premierul a concluzionat că Relu Fenechiu a avut două obiective fundamentale, dintre care unul a fost deja îndeplinit. El a mai apreciat că privatizarea CFR Marfă este un proces care ar trebui să dureze un an, iar ministrul trebuie să îl finalizeze în cinci luni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, într-o emisiune la Pro TV, că premierul Victor Ponta trebuie să aibă grijă să nu creeze un moment de instabilitate politică în ceea ce priveşte rezolvarea problemei legate de MCV în cazul ministrului Transporturilor, fiind de părere că există „nişte sensibilităţi politice” referitoare la faptul că liberalii ţin la prezenţa lui Relu Fenechiu în Guvern.