Ponta: Dau şanse sub 50% ca viitorul premier să fie membru al partidelor din actuala coaliţie

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminică seară, că, dacă va ajunge preşedinte, şansele ca viitorul prim-ministru să fie 'neapărat' membru al PSD, PC sau UNPR sunt mai mici de 50%, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
22 iun. 2014, 20:30
Ponta: Dau şanse sub 50% ca viitorul premier să fie membru al partidelor din actuala coaliţie

Întrebat dacă în cazul în care va ajunge la Cotroceni, se va păstra actuala majoritate parlamentară şi va fi numit un premier din partea PSD, UNPR sau PC, Ponta a replicat: ‘În mod sigur, actuala majoritate va păstra guvernul şi majoritatea se va păstra până la alegerile din 2016. Dar nu, nu consider absolut necesar sau mai bine zis, ca să vă spun direct şi sincer (…) aş da mai puţin de 50% şanse să fie neapărat un membru al PSD sau al PC, al UNPR. Mai degrabă cred că o discuţie ceva mai largă cu toate forţele politice, nu vorbesc aici de PMP, vorbesc de liberali, de UDMR, de toţi ceilalţi, că să găsim un prim-ministru care să aibă cât mai mare sprijin în Parlament. Eu aşa aş vedea (…) atunci când am avut un sprijin important politic, am putut să duc reforme, am putut să iau decizii’.

Premierul a mai spus că, până la 1 august, atât el cât şi oricine altcineva care doreşte să candideze din partea PSD-UNPR-PC va trebui să-şi anunţe intenţia şi a precizat că va căuta până atunci cea mai bună variantă.

‘Dacă există un om despre care să cred că va câştiga, că aşa oameni sunt cu care pot face tandem, dar să şi câştige, atunci voi rămâne prim-ministru. Dacă nu, voi căuta un om cu care să fac tandem ca prim-ministru el şi eu ca presedinte. Acesta este raţionamentul’, a spus premierul într-o intervenţie telefonică la Antena 3.