Ponta: Decizia de demitere a Ştefaniei Duminică, acuzată de plagiat, aparţine PNL

Demiterea Ştefaniei Duminică din postul de secretar de stat în Ministerul Educaţiei reprezintă o decizie care aparţine Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă. Ştefania Duminică a fost acuzată de plagiat.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 12:58
Ponta: Decizia de demitere a Ştefaniei Duminică, acuzată de plagiat, aparţine PNL

„Nu, doamna secretar de stat este numită de către PNL şi dânşii pot lua decizia”, a spus Ponta.
Marţi, preşedintele ţării a declarat că va cere demiterea secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică, acuzată de plagiat.

Băsescu a declarat că „Ştefania Duminică a furat, ca şi premierul (…) Furt intelectual se numeşte şi este bine să plece din funcţii de demnitate publică”, a spus preşedintele.

„L-aş ruga public, îl rog pe domnul prim-ministru Victor Viorel Ponta s-o revoce pe doamna Ştefania Duminică, secretar de stat la Ministerul Educaţiei pentru plagiat. Am confruntat şi eu cele două lucrări, cea a doamnei Duminică şi cea a unei colege care terminase cu vreo patru ani înainte aceleaşi cursuri pentru masterat şi nu există niciun dubiu”, a mai spus Băsescu.

Pe data de 7 februarie, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică, ca urmare a semnalării acestei situaţii în mass-media.

Secretarul de stat Ştefania Duminică ar fi copiat integral lucrarea de masterat din 2012 după o lucrare din 2008, ce ar aparţine unei coelge, potrivit unor documente prezentate într-o emisiune a postului de televiziune B1. În acest moment, Ştefania Duminică (PNL) este secretar de stat în Ministerul Educaţiei, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universităţii din Bucureşti şi profesor de limba şi literatura română în învăţământul preuniversitar.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat, joi, că în urma unor discuţii avute cu secretarul de stat Ştefania Duminică a înţeles că aceasta îşi va depune demisia.