Ponta: Decizia Standard & Poor’s este o veste bună. Căutăm soluţii pentru creşterea nivelului de trai

Premierul Victor Ponta calificat decizia agenţiei Standard & Poor's de a ridica ratingul României ca fiind o veste bună, ce vine în completarea celor de zilele trecute.

RomaniaTV.net
16 mai 2014, 07:38
Ponta: Decizia Standard & Poor’s este o veste bună. Căutăm soluţii pentru creşterea nivelului de trai

Joi, oficiul european de statistică a prezentat date ce arată că economia României a avut cea mai mare creştere din Europa în primul trimestru al acestui an.

„Este o veste bună care completează ceea ce am primit ieri de la Eurostat privind economia şi de la INS, că pe primul trimestru investiţiile străine directe au crescut cu o treime. Pentru toţi investitorii internaţionali, se confirmă progresele macroeconomice şi structurale şi se confirmă că România e consolidată fiscal, că a crescut rata de absorbţie a fondurilor europene, că a listat pachete ale unor companii energetice. Pentru cei care vor să investească pe viitor, se asigură o predictibilitate. Aceste veşti bune ne asigură că vom avea mai multe investiţii, locuri de muncă, încasări suplimentare la buget”, a spus premierul.

De asemenea, el a mai spus că cerut miniştrilor cu atribuţiuni în domeniu să facă o analiză asupra acestor veşti bune pentru a vedea ce soluţii pot fi luate pentru creşterea nivelului de trai.

„Putem trece de la creştere eocnomică la dezvoltare pe termen lung, la crearea de locuri de muncă. Pe baza acestor date, am cerut miniştrilor cu atribuţii în domeniu ca azi să-mi facă o analiză privind efectul în economia românească a acestor veşti bune, pentru a putea fundamenta deciziile viitoare care sa duca in continuare la relaxare fiscala, la imbunatatirea si continuarea cresterii investitiilor si a creării locurilor de muncă, si la imbunatatirea nivelului de trai”, a mai spus Ponta.