Ponta: Deciziile în cazul Geoană nu se mai pot schimba

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că deciziile luate până în prezent de către forurile partidului, respectiv BPN, grupul parlamentar de la Senat şi Comisia de Integritate, în cazul Mircea Geoană, nu se pot întoarce sau schimba.

RomaniaTV.net
20 nov. 2011, 12:04
Ponta: Deciziile în cazul Geoană nu se mai pot schimba

„Adevărata miză este ideea unui PSD şi după acea PSD în cadrul USL cu o structură de decizie foarte clară, iar structura de decizie a luat în toate forurile posibile – a fost întâi BPN, apoi grupul de la Senat, Comisia Naţională de Integritate şi peste două zile va fi CExN – a luat aceste decizii prin vot. Nu se pot întoarce şi nu se pot schimba”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat de moderator de ce vrea să-l excludă din partid pe Mircea Geoană, Ponta a enumerat trei motive, respectiv faptul că Geoană are şi a avut o agendă personală diferită de cea a opoziţiei, că, într-un fel sau altul, a afectat ideea de opoziţie unită şi că în acţiunile sale, cel puţin în ultima perioadă, a fost sprijinit făţiş sau pe ascuns de cei de la putere.

Ponta a spus că momentul excluderii lui Geoană din PSD are o semnificaţie care ţine de faptul că, până la alegeri, mai este un an, iar USL trebuie să se bazeze pe o armată „poate mai mică, dar convinsă” de oameni care nu se bat neapărat pe o funcţie şi nu au relaţii pentru apărarea acelei funcţii cu cei de la putere.

„Ce este necesar pentru PSD este să ştie pe cine se bazează în această bătălie şi să sancţioneze un membru al său aşa cum am sancţionat mulţi alţi membri. După ce am ieşit de la guvernare în 2009 au fost mai mulţi membri PSD care şi-au păstrat funcţiile cu sprijinul PDL sau al UNPR. Practic toţi au plecat din partid. Nu cred că trebuie să existe o regulă pentru membrul PSD obişnuit şi o altă regulă pentru domnul Geoană”, a spus Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că fost convocat Comitetul Executiv pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

Ponta a spus că Mircea Geoană se poate adresa, dacă doreşte, Comitetului Executiv, în legătură cu recomandarea Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală de a-l exclude din partid.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional al partidului excluderea lui Mircea Geoană din PSD.