Ponta: Deja trăim într-o altă realitate juridică. Ca procuror, dacă vorbeam cum se întâmplă azi, eram demis

Publicat: Luni, 29 Iunie 2015 08:49 // Actualizat: Luni, 29 Iunie 2015 10:20 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Victor Ponta a afirmat că în prima zi în care va veni în ţară va merge şi la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală. Acesta a adăugat că este posibil ca procurorul să decidă inclusiv control judiciar, dar că dacă el, ca procuror, ar fi făcut afirmaţiile de azi, era demis.

"Dosarul e în fază de urmărire penală. În prima zi în care vin în ţară mă duc şi la procurori", a spus, la B1, premierul Ponta, aflat în Turcia unde se recuperează după operaţia la genunchi.

Citeşte şi: Victor Ponta: În maxim două săptămâni voi veni în ţară pe picioarele mele

Întrebat dacă, în urma acestei viitoare noi audieri, procurorul poate decide ceva legat de felul în care are loc urmărirea penală, respectiv punerea sub control judiciar, Ponta a răspuns că poate fi decis tot ce este prevăzut în Codul de procedură penală.

"Deja trăim într-o altă realitate juridică. Dacă eu, când eram procuror, aş fi făcut afirmaţiile care se fac în zilele astea, m-ar fi dat afară imediat şi mi-ar fi spus că nu am trecut pe la facultatea de drept. Acum se pot face orice fel de afirmaţii.

Ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu dreptul penal. Asta e marea problemă şi înţeleg tulburarea din PSD, nu înţeleg liniştea din PNL, mi se pare uşor iresponsabilă. Întrebarea este de ce mai participăm la alegeri cu primari, preşedinti de consilii judeţene, parlamentari, premier dacă după aia nu mai e niciunul în funcţie. Sau dacă guvernul se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e întrebarea la care cred că ar trebui să răspundem toţi. De frică sau la ordin ne facem că nu înţelegem", a spus Ponta.

Miercuri, deputatul Sebastian Ghiță a afirmat că procurorii urmăresc să îl determine pe premierul Victor Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului, fiind posibil în acest sens să-l pună sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului.

Ideea că Ponta ar putea fi pus sub control judiciar a fost vehiculată la începutul lunii iunie, şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, fiind atunci citată în presă spunând că nimeni nu este mai presus de lege, dar că rămâne la aprecierea celui care dispune acea măsură să o fundamenteze pe probele din dosar.

Citeşte şi: Victor Ponta îl atacă pe Klaus Iohannis: "Ne consideră nişte iobagi pe moşia lui"

Tot miercuri, Ponta afirma că este posibil să revină în ţară după săptămâna viitoare, respectiv începând cu 6 iulie, săptămână în care trebuie să parcurgă exerciţii de fizioterapie şi recuperare intensivă, mai devreme totuşi de termenul de 28 de zile avansat iniţial de medici.

Duminică, Ponta a declarat că va reveni în ţară, "pe picioare, nu în scaun cu rotile sau cârje", în maximum două săptămâni, interval în care medicii i-au transmis că nu poate pune piciorul jos.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 iun 11:51
...va merge şi la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
29 iun 09:08
Votează email 0 email
...la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
29 iun 09:02
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H