Ponta: Demisia din funcţia de preşedinte al PSD a fost una necesară la acel moment

Premierul Victor Ponta a declarat marți că decizia de a demisiona din funcția de președinte al PSD a fost una necesară la acel moment, din care atât PSD cât și actul de guvernare au avut de câștigat, și a subliniat că nu există mai mulți poli de putere în partid, ci o singură echipă.

15 sept. 2015, 20:53
Ponta: Demisia din funcţia de preşedinte al PSD a fost una necesară la acel moment

„Demisia din funcția de președinte al PSD a fost decizia mea, acum toată energia mea și experiența pe care o am pot să mi-o folosesc pentru funcția de prim-ministru. Partidul din care fac parte și pe care îl reprezint are posibilitatea, prin noul președinte, prin Liviu Dragnea, să-și stabilească un drum politic pentru la anul, fără să stea tot timpul să se uite la partea guvernamentală sau eu să spun că nu pot veni la ședințele de partid că am treabă la guvern. Cred că a fost o decizie necesară la acel moment și cred că actul de guvernare, pe de o parte, are de câștigat, și PSD are de câștigat”, a spus Ponta la o emisiune TV.

Ponta: Vreau să-mi duc mandatul până în decembrie 2016

El a subliniat că nu există doi poli de putere în PSD.

„Este o echipă. Eu, cu Liviu Dragnea, din 2010 am fost în echipă la partid, din 2013 am fost în echipă la guvern — a fost vicepremier, a avut unul dintre cele mai importante portofolii. E vorba de doi cai care trag la aceeași trăsură și vrem să o tragem în direcția bună”, a adăugat premierul.

Totdodată, Victor Ponta crede că, la Congresul PSD nu se va decide ieșirea de la guvernare și a precizat că, în opinia sa, după 2016, actuala coaliție de guvernare are șanse să rămână la putere.

„Nu cred că, la Congres, PSD va decide ieșirea de la guvernare. Erau foarte multe așteptări în zona opoziției, în primul rând că procurorii or să dea jos guvernul și vin ei la guvernare. După aceasta, a fost că PSD pleacă așa, de la guvernare. Eu sunt convins că nu doar PSD, ci și UNPR, ALDE sunt partide responsabile. Eu cred că vor sprijini guvernul și mai cred un lucru: atunci când oamenii vor gândi și vor spune ‘ce au făcut ăștia care sunt acum pentru noi și ce au făcut aceia care au fost în 2010, 2011 și vor să vină din nou’, eu cred că această coaliție de guvernare poate o să continue și după 2016 și ar fi un lucru bun pentru România”, a precizat Ponta.