Ponta: Vreau să-mi duc mandatul până în decembrie 2016

Victor Ponta a încercat, marţi seara, să pună din nou capăt speculaţiilor legate de o posibilă retragere a sa din funcţia de prim ministru al României. Astfel, premierul a declarat, la o emisiune de televiziune, că vrea să îşi ducă mandarul până în decembrie 2016.

15 sept. 2015, 19:42
Ponta: Vreau să-mi duc mandatul până în decembrie 2016

Cât se poate de clar şi de transant, vreau să-mi duc mandatul la bun sfârşit până în decembrie 2016. Am promis oamenilor înapoi pensiile, salariile, am promis scăderea TVA-ului, le-am făcut. Dar când rezolvi 100 de probleme, apar alte 100.

Sunt câteva lucruri importante pe care vreau să le fac anul acesta şi la anul, care privesc viaţa oamenilor. Mă refer la legea salarizării în domeniul bugetar, mă refer la acele măsuri din Codul Fiscal, care au fost amânate un an şi care pot fi devansate, ajutând companiile să facă mai multe locuri de muncă, să-i plătească mai bine pe angajaţi.

Mă refer la salariul minim, pentru că întotdeauna e bine să ai locuri de muncă bine plătite, dar cei care au salariul minim sau pensiile mici sunt cei care au cel mai mult de suferit. Mă refer la combaterea evaziunii fiscale, pentru că toţi banii pe care i-am strâns şi pe i-am dus la 1 octombrie cresc cu 25% veniturile din Sănătate. Şi cu cei din Educaţie am vorbit despre creşterea veniturilor. Eu nu zic că în decembrie 2016 o să termin toate treburile pe care le am la Guvern, însă mandatul o să-l duc la bun sfârşit„, a declarat Victor Ponta.

Premierul a remarcat că indiferent de disputele politice, adversarii săi politici nu se plâng că guvernarea merge prost, au alte motive. „Adversarii politici cer să se schimbe Guvernul, dar nimeni nu zice pentru că guvernarea merge prost, au alte motive. Cred că dacă cea merge bine, să nu stricăm. Anul viitor vor fi alegeri şi românii vor decide la vot. Deocamdată lucrurile merg bine şi vreau să rămân să-mi termin mandatul„, a conchis premierul.