Ponta: Demisiile miniştrilor PNL sunt la mine. Nu-i pot revoca până nu am variante de înlocuitori

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că demisiile miniştrilor liberali care vor fi remaniaţi sunt depuse la Guvern, transmite Agerpres. El a mai spus că aceste demisii reprezintă doar 'o voinţă personală', deoarece premierul nu poate înainta o propunere de revocare a unui ministru fără a spune cine va ocupa funcţia respectivă.

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 13:00
Ponta: Demisiile miniştrilor PNL sunt la mine. Nu-i pot revoca până nu am variante de înlocuitori

‘Reprezintă o voinţă personală (demisiile miniştrilor PNL – n.r.) care se va concretiza din punct de vedere legal atunci când voi înainta… Eu nu pot să înaintez propunere de revocare a unui ministru fără să spun cine ocupă funcţia domniei sale. Nu există să las aşa, în aer, ministere’, a explicat Ponta.

El a arătat că situaţia juridică legată de acest subiect este ‘foarte clară’.

‘Situaţia juridică e foarte clară chiar şi pentru preşedintele Băsescu, care minte şi îşi bate joc ca de obicei când spune că nu s-au publicat decretele în Monitorul Oficial. Păi, a semnat dânsul vreun decret şi nu l-am publicat eu? N-a semnat niciun decret, să-mi trimită decretul, dacă vrea. Deci, lucrurile sunt foarte clare din punct de vedere legal şi constituţional. Să facă 70 de plângeri penale, să fie sănătos’, a spus Victor Ponta.