Ponta NU REMANIAZĂ Guvernul: Am decis ieri schimbarea lui Mihalache

Guvernul nu va fi remaniat, a declarat premierul Victor Ponta. De la Bruxelles, Ponta a mai precizat că a decis încă de luni să îl schimbe din funcţie pe Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului, iar măsura nu are legătură cu solicitarea lui Traian Băsescu de remaniere a Executivului.

RomaniaTV.net
13 nov. 2012, 11:09

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a decis eliberarea lui Dan Mihalache de la SGG deoarece funcţia acestuia are un caracter strict administrativ, din care nu poate exprima poziţii publice şi s-a arătat deranjat de declaraţia lui Mihalache privind parteneriatul strategic cu SUA.

Secretarul general al Guvernului şi secretarul general adjunct sunt funcţii cu caracter strict administrativ, iar la cei care le ocupă nu agreez ideea de a avea poziţii publice. Dan Mihalache, fiind activ public, nu putea rămâne secretar general adjunct„, a spus Ponta.

Premierul a explicat astfel că poziţii ale Executivului pot fi formulate doar de el, ca prim-ministru, sau de purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ponta a precizat totodată că a semnat decizia de înlocuire a lui Dan Mihalache luni dimineaţă, după şedinţa USL, astfel că măsura nu are nicio legătură cu cererea preşedintelui Traian Băsescu şi că nici nu va urma o remaniere în urma declaraţiilor preşedintelui.

„Mihalache nu putea să rămână secretar general adjunct. Am semnat documentul ieri dimineaţă (luni n.red.). Nu are legătură cu solicitarea domnului preşedinte. Am semnat ambele documente: eliberarea din funcţie a domnului Mihalache şi numirea înlocuitorului, ieri după şedinţa USL”, a declarat Victor Ponta, adăugând că electoratul român este cel care va decide în decembrie componenţa Guvernului.

Întrebat dacă va recurge la o remaniere a Guvernului, premierul a răspuns: „Nu. De ce? În cursul zilei de mâine (miercuri n.red.) mă voi vedea cu domnul preşedinte, ne vom vedea şi vom discuta şi acest subiect”.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni, la Cotroceni, că i-a scris premierului Victor Ponta în legătură cu cei patru membri ai Executivului acuzaţi de ANI de incompatibilitate şi a cerut remanierea imediată a miniştrilor cu probleme de imagine. De asemenea, Băsescu a cerut ca parlamentarii intraţi în vizorul DNA să fie daţi pe mâna anchetatorilor.

Cei patru membri ai Executivului acuzaţi de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop şi Dan Mihalache.

Premierul Ponta a comentat şi declaraţia şefului statului legat de desemnarea unui prim-ministru care să servească interesului naţional. 

„Interesul naţional e definit de români la vot pe 9 decembrie. Interesul naţional e definit de oamenii care votează. Dacă votează în majoriatte absolută pentru USL şi guvern Victor Ponta, acela e interesul naţional”, a declarat Ponta la Bruxelles.


loading...