Ponta, despre afirmaţiile lui Băsescu privind alegerile prezidenţiale: De multe ori, spune verzi şi uscate

Premierul Victor Ponta a criticat, marţi, afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că PSD nu ar avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale, iar candidatul PNL ar fi susţinut, în eventualitatea unui tur doi de scrutin, de toate formaţiunile de dreapta, precizând că şeful statului, de foarte multe ori, "spune verzi şi uscate".

12 nov. 2013, 21:57
Ponta, despre afirmaţiile lui Băsescu privind alegerile prezidenţiale: De multe ori, spune verzi şi uscate

„Cred ce am crezut tot timpul, că nu poţi să pui absolut niciun fel de bază şi nu poţi să dai, nici măcar doi bani, cum spune românul, pe ce spune preşedintele Băsescu. Ăsta este un lucru rău, pentru că în mod normal, un preşedinte când vorbeşte are în primul rând un anumit ton, un anumit mod de exprimare, care să te facă să te simţi mândru că este cel care reprezintă România şi, în al doilea rând, spune nişte lucruri serioase. Domnul Băsescu, de foarte multe ori, spune verzi şi uscate şi nu cred că cineva se poate baza mai mult de trei minute – sau cinci, cât era când îşi dădea demisia? -, mai mult de cinci minute nu poţi să iei în serios ceea ce spune domnia sa„, a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

Şeful Executivului a făcut şi o remarcă ironică, menţionând că este „foarte bine” dacă preşedintele Băsescu îl susţine pe Crin Antonescu în alegerile prezidenţiale.

„Poate să facă un lucru bun, în sfârşit, după atâţia ani de rele, dar sincer nu cred că ne putem baza pe el”, a adăugat Ponta.

Întrebat dacă există posibilitatea să candideze din partea PSD-ului la alegerile prezidenţiale, Ponta a reiterat faptul că nu a fost revocată decizia ca USL să aibă candidat unic, iar acela să fie preşedintele PNL, Crin Antonescu.

„Duşmanul comun, nu doar al USL, ci al României, este încă la Cotroceni, nu a plecat domnul Băsescu. Nimic nu mi se pare mai important, nici lui Antonescu, nici mie, decât să scăpăm ţara de regimul reprezentat de domnul Băsescu, aşa încât, ori de câte ori vrem să ne certăm ne aducem aminte unde este inamicul comun şi ne aducem aminte de lucrurile importante pe care le avem de făcut pentru ţară. Avem mult prea multe lucruri care ne unesc”, a completat premierul.

Cât priveşte faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a dat dreptate preşedintelui Băsescu, referitor la afirmaţia potrivit căreia PSD nu ar avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale, dacă ar candida separat, Ponta spune că nu a fost surprins.

„Este linia domniei sale”, a mai spus Ponta, despre afirmaţia lui Antonescu.

El a punctat că PSD a şi câştigat dar a şi pierdut alegeri, iar în momentul de faţă discuţia nu este despre partid, ci despre schimbarea unui regim.

„PSD a câştigat şi a pierdut alegeri. Nu seamănă niciuna cu alta, dar aici nu este vorba de PSD, aici este vorba de faptul că nu schimbăm un preşedinte cu altul, ci trebuie să schimbăm un regim politic, pentru că Traian Băsescu nu e doar Traian Băsescu, este şi Udrea, şi Anastase, şi Boc, şi Macovei, şi toţi cei care au făcut rău acestei ţări”, a conchis Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că în cazul unei rupturi a USL, PSD nu ar câştiga alegerile prezidenţiale.

„PSD-ul, dacă se rupe de liberali, nu câştigă prezidenţialele. PSD nu poate scoate cu un plagiator, spre exemplu, ca Ponta, mai mult decât are partidul. Eu cred că Ponta are o problemă, el nu are cât partidul acum, în intenţie de vot. PSD eu cred că are 35, 36, 38%. (…) După mine, PSD-ul, dacă se dezlipeşte de PNL, nu are nicio şansă să dea preşedintele României. Liberalii, cum sunt, cum nu sunt, cu toate partidele mai mici, mai mari, din Opoziţie în momentul de faţă, îl vor bate pe Ponta în turul do”, a declarat Băsescu, luni, într-o emisiune televizată.

Marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că analiza lui Traian Băsescu în privinţa nereuşitei unui candidat al PSD la alegerile prezidenţiale este corectă, punctând că s-a ‘dovedit istoric’ că acest partid are o problemă în cazul unui astfel de scrutin.

„Aici nu putem spune ‘niciodată’, rar putem spune ‘niciodată’ în politică, dar aici cred că este o analiză corectă. PSD, singur, în alegerile prezidenţiale are o problemă, s-a dovedit istoric. Dar nu este cazul”, a precizat Antonescu.