Ponta, despre alarma de la Kandahar: Am urmat procedurile – pe burtă, apoi retragerea în buncăr

Premierul Victor Ponta a declarat că a urmat disciplinat toate procedurile când s-a declanşat alarma de atac cu rachete de la Kandahar, bază militară din Afganistan pe care a vizitat-o duminică, transmite Agerpres.

30 iun. 2014, 17:57
Ponta, despre alarma de la Kandahar: Am urmat procedurile – pe burtă, apoi retragerea în buncăr

‘A fost un lucru care întâmplă destul de des, e normal în tabăra de la Kandahar, militarii noştri sunt obişnuiţi cu aşa ceva, înţeleg că se întâmplă o dată – de două ori pe săptămână câte un atac cu rachetă. Eu şi colegii dumneavoastră jurnalişti, sigur că primul impuls este să spui ce se întâmplă când auzi alarma, însă când i-am văzut pe toţi urmând procedurile, pe burtă, după aia retragerea în buncăr, am fost foarte disciplinaţi. Nu am avut nicio secundă niciun fel de sentiment de insecuritate având în jurul meu nişte militari români pe care absolut toată lumea îi laudă’, a relatat Ponta luni la Orăştie.

Ponta a mai spus că militarii români, care ies din bază de şase-şapte ori pe zi, în fiecare minut şi în fiecare secundă sunt sub pericolul de a fi atacaţi.

‘Avem 23 de români care şi-au pierdut viaţa acolo, ultimul chiar anul acesta, avem peste 150 de răniţi, nu e o chestie care poate fi tratată uşor, dar de câte ori am fost şi sunt cu ei mă simt în siguranţă’, a încheiat premierul.

Duminică, în timp ce premierul Victor Ponta şi miniştrii Gabriel Oprea şi Mircea Duşa se aflau în baza de la Kandahar, Afganistan, s-a declanşat alarma de atac cu rachete. Cei trei oficiali români participau la ceremonia care marca începutul procedurii de retragere a contingentului României din Afganistan.