Ponta, despre atacurile teroriste din Franţa: Societatea franceză nu a reuşit să asimileze comunităţi

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu pentru jurnalul.ro, că atacurile teroriste din Franţa arată şi eşecul societăţii franceze de a integra în interiorul său anumite comunităţi. Pe de altă parte, premierul a spus că libertatea de exprimare nu poate fi îngrădită prin violenţă, chiar dacă libertatea de exprimare trebuie să presupună şi o responsabilitate pe măsură. 

RomaniaTV.net
22 ian. 2015, 15:44
Ponta, despre atacurile teroriste din Franţa: Societatea franceză nu a reuşit să asimileze comunităţi

„Cred că libertatea de exprimare nu poate fi îngrădită prin acte de violenţă. Există însă sensibilităţi şi în anumite situaţii, un tip de responsabilitate trebuie să existe. O limită trebuie să existe. Societatea franceză nu a reuşit să asimileze comunităţi. Când ni se reproşează nouă că nu am avut mare succes că nu am asimilat comunitatea romă, poate se gândesc la cum au asimilat ei„, a declarat premierul Ponta.

Prim-ministrul a apreciat însă că libertatea de exprimare presupune automat şi o anumită responsabilitate pentru lucrurile afirmate public. „Eu cred că orice spui, orice scrii şi orice publici, nu există o justificare ca cineva să vină să te împuşte pentru asta. Şi aici, Je suis Charlie, dacă în sensul ăsta m-aţi întrebat. Da, cred că libertatea de exprimare, libertatea presei nu poate fi niciodată îngrădită prin acte de violenţă. În acelaşi timp, cu siguranţă există sensibilităţi pe care, unele, le protejăm legal – uitaţi-vă ce se întâmplă şi în Franţa, şi în toată Europa, şi bine se întâmplă, că este o infracţiune sau oricum o contravenţie să conteşti Holocaustul sau să te referi la… şi acolo, sancţiunea legală. Nimeni nu spune că încălcarea libertăţii de exprimare, ci toată lumea spune că, într-adevăr, e bine să existe aceste restricţii. Deci, din punctul ăsta de vedere, eu cred că în anumite situaţii şi pentru lucruri cu totul şi cu totul speciale, un tip de responsabilitate trebuie să existe„, a afirmat Ponta.

Citeşte şi Român, CONDAMNAT în Franţa fiindcă a vrut să RĂZBUNE atacurile teroriste