Ponta, despre Blaga şi MRU: Marii apărători ai dreptei au lucrat întotdeauna la stat

Premierul Victor Ponta i-a atacat, marţi, pe liderii PDL, Vasile Blaga, şi Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, spunând despre aceştia, fără a le pronunţa însă numele, că se erijează în apărători ai dreptei, dar au lucrat doar la stat şi acum vor să-i apere pe privaţi, cum îi apărau la Vamă sau la servicii.

RomaniaTV.net
05 feb. 2013, 12:06
Ponta, despre Blaga şi MRU: Marii apărători ai dreptei au lucrat întotdeauna la stat

„Să nu o luaţi în nume de rău: constat că marii apărători ai dreptei sunt oameni care au lucrat întotdeauna la stat şi acum sigur că doresc să-i apere pe privaţi, probabil cum îi apărau când erau la Vamă sau la vreun serviciu de informaţii”, a spus Ponta, replicându-le astfel, de la tribuna Parlamentului, lui Blaga şi Ungureanu.

El l-a atacat, tot în replică, şi pe fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, pe care l-a ironizat pentru premiul acordat de revista „Banker”.

„De fiecare dată propunerea de a avea mai mult într-un loc trebuie corelată cu zona de unde se dă mai puţin, pentru că altfel nici măcar un laureat al unor mari premii, cum e domnul Ialomiţianu, e foarte greu doar să adauge fără să scadă într-un buget. De altfel, domnule ministru, vă felicit pentru acel premiu şi înţeleg şi de ce l-aţi primit: atunci ne împrumutam cu 6%, acum ne împrumutăm cu 3%, cei care vi l-au dat câştigau foarte bine din faptul că în România se împrumuta mult mai scump”, a spus Ponta.

Premierul le-a cerut parlamentarilor să dea dovadă de responsabilitate în dezbaterea proiectului de buget pe anul 2013.

„Important este că, dincolo de aceste lucruri care ţin de farmecul dezbaterilor parlamentare, vreau să fac un apel la responsabilitatea membrilor Parlamentului, cei care au responsabilitate, evident, şi să vă rog să dezbateţi toate capitolele, toate amendamentele şi să reuşim împreună să le spunem românilor că în cel mai scurt timp avem un buget funcţional, care să ne permită să răspundem aşteptărilor lor şi să ne dea o speranţă să primim un premiu pentru toată România, nu doar pentru miniştrii care au îngropat România”, a conchis Ponta.