Ponta, despre conducerea CEC: Enache Jiru este o propunere pe care o consider foarte bună

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că propunerea Guvernului, ca principal acţionar la CEC, de a-l avea în conducerea executivă a băncii pe Enache Jiru, este una foarte bună.

15 apr. 2014, 11:47
Ponta, despre conducerea CEC: Enache Jiru este o propunere pe care o consider foarte bună

„Doamna ministru a Finanţelor are un proiect de ordin privind reorganizarea conducerii CEC, iar propunerea din partea noastră – Guvernul este principalul acţionar la CEC – de a-l avea în conducerea executivă pe domnul Jiru este o propunere pe care o consider foarte bună. Am discutat-o şi cu guvernatorul BNR, şi cu alte persoane din domeniu şi domnul Jiru are pregătirea profesională, are experienţa necesară pentru a face din CEC o bancă mult mai dinamică”, a susţinut premierul la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ponta: Enache Jiru ar putea prelua conducerea CEC Bank în această săptămână

Ponta a adăugat că CEC, după modelul Eximbank „care are un anumit profil de sprijin al exporturilor şi s-a descurcat foarte bine”, trebuie să fie „mult mai dinamic şi să sprijine mai mult IMM-urile, persoanele fizice şi diverse domenii în care este nevoie de creditare, o politică pe care o conducere a lui Enache Jiru şi a celorlalţi o vor putea realiza”.