Ponta: Enache Jiru ar putea prelua conducerea CEC Bank în această săptămână

Premierul Victor Ponta a dezvăluit luni seară la România TV că Enache Jiru este cel care îi va lua locul lui Radu Grațian Ghețea în fruntea CEC Bank. Primul-ministru a precizat și când ar urma să se întâmple acest lucru.

RomaniaTV.net
14 apr. 2014, 19:31
Ponta: Enache Jiru ar putea prelua conducerea CEC Bank în această săptămână

Premierul Ponta a anunţat că numirea lui Enache Jiru se va face imediat ce se va găsi o soluţie referitoare la compensaţiile pe care Radu Gheţea ar trebui să le primească pentru încetarea contractului înainte de termen.

„Poate chiar săptămâna aceasta, pentru că este vorba de faptul că domnul Gheţea are un contract care expiră de abia la anul şi atunci trebuie găsită o soluţie prin care CEC-ul să nu plătească aceste despăgubiri”, a precizat Victor Ponta.

Enache Jiru a mai fost preşedinte executiv şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEC în perioada august 2004 – aprilie 2005. Înainte de a conduce CEC Bank în 2004, el a fost timp de doi ani şi jumătate (decembrie 2001 – august 2004) secretar de stat în Ministereul Finanţelor. 

Din iulie 2012, el ocupă funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, iar în perioada iunie 2010-iunie 2012 a fost consultant financiar. În perioada august 2009 – octombrie 2010, Jiru a fost membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie al CEC Bank, condus de Radu Gheţea.   
 
Alte funcţii deţinute de acesta: preşedinte al Comisiei de Selecţie a Administratorului pentru Fondul Proprietatea, preşedinte executiv al MKB Romexterra Fond de Pensii şi vicepreşedinte al Energy Holding 2000.  

Pentru a ocupa această funcţie, Jiru trebuie să primească avizul Băncii Naţionale a României.