Ponta a găsit vinovatul pentru EROAREA privind supraimpozitarea TUTUROR salariilor compensatorii

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, la România TV, că eroarea din textul Ordonanţei privind impozitarea cu 85% cu a salariilor compensatorii acordate la Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care impozitul se aplica şi în mediul privat se datorează "proastei organizări a Guvernului". Ponta a dat că va avea grijă ca asemenea erori să nu se mai întâmple.

16 iun. 2013, 19:36
Ponta a găsit vinovatul pentru EROAREA privind supraimpozitarea TUTUROR salariilor compensatorii

Întrebat dacă descoperit care este funcţionarul vinovat pentru această eroare, Ponta a răspuns: „Am descoperit, e ca ‘Într-o scrisoare pierdută’. Ministerul de Finanţe a venit cu o variantă în şedinţa de guvern, varianta cu toţi la un loc şi aici e opinia destul de conservatoare, ca să zic aşa, şi a domnului Voinea, şi a domnului Gherghina: când se poate să punem taxe, punem cât mai multe. Noi în şedinţa de Guvern am modificat, eu am venit cu un alt text, după care însă a plecat textul iniţial”.

Ponta a oferit şi explicaţia pentru acest incident. „De vină este proasta organizare a Guvernului. Voi lua toate măsurile necesare. Avem în continuare un aparat administrativ care lucrează greu, dar de care nu te poţi atinge pentru că Legea funcţionarului public crează o imunitate pentru funcţionari chiar mai mare decât la judecători”, a explicat primul-ministru.

Guvernul a anunţat că acest impozit de 85% va fi aplicat angajaților cu funcții de conducere sau persoanelor care sunt numite în calitate de membru în consilii de conducere din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) „și din cadrul autorităților care au fost reorganizate prin înfiinţarea ASF”.

Premierul Victor Ponta s-a declarat nemulţumit miercurea trecută de faptul că actul normativ referitor la impozitarea salariilor compensatorii pe care şi le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a constituit Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost modificat înaintea publicării în Monitorul Oficial, el solicitând sancţionarea vinovaţilor, informează Agerpres.

În actul normativ publicat în Monitorul Oficial prevederea privind impozitarea cu 85% era extinsă şi asupra mediului privat.

ASF a fost înfiinţată prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Iniţial, premierul Ponta a afirmat că, aşa cum ştie el, impozitarea se aplică doar pentru membrii fostelor trei comisii, pentru ca ulterior să arate că inspectorii guvernamentali vor verifica dacă „cineva” a modificat decizia Guvernului şi că persoana vinovată va fi concediată.