Ponta, despre meciul România – Ungaria: Să arătăm că suntem o ţară tolerantă, să dăm altora o lecţie

Premierul Victor Ponta a făcut un apel către suporterii echipei naţionale de fotbal să aibă un comportament civilizat la meciul de vineri cu Ungaria, să evite manifestările xenofobe, dând astfel o lecţie "altora care se comportă aşa faţă de România".

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 11:01
Ponta, despre meciul România – Ungaria: Să arătăm că suntem o ţară tolerantă, să dăm altora o lecţie

Meciul România – Ungaria, programat vineri în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, este un eveniment important şi în viziunea premierului Victor Ponta, care a subliniat că suporterii români au ocazia să demonstreze că suntem „o ţară europeană, tolerantă, modernă şi deschisă la minte”.

„Vineri seară va fi în Bucureşti un eveniment sportiv – meciul România-Ungaria – care stârneşte, sigur, foarte multe pasiuni. Am discutat astăzi cu ministrul de Interne, cu reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Poliţiei. Noi avem toate măsurile luate ca totul să se desfăşoare în condiţii legale şi normale, însă, dacă pot să fac un apel către toţi cei care vor merge la meci şi cei care se uită la meci, să arătăm că suntem o ţară europeană, o ţară tolerantă şi o ţară modernă şi deschisă la minte’, a declarat miercuri Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

El a subliniat că România ar avea de câştigat prin adoptarea unui comportament european: „Cred că România va avea foarte mult de câştigat. Încercăm şi sperăm ca manifestări xenofobe, şovine să nu aibă loc în România şi tocmai să dăm o lecţie altora care se comportă aşa faţă de România. Sper ca acest apel al meu la civilizaţie şi la lecţie de comportament civilizat şi european să fie înţeles de toată lumea”.