Ponta, despre mitingul USL: Trebuie să fim atenţi să nu fim acuzaţi de acţiuni violente

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că a discutat deja cu Crin Antonescu subiectul mitingului opoziţiei urmând ca data exactă să fie stabilită cel mai probabil miercuri. Pesedistul susţine că manifestaţia trebuie organizată foarte bine astfel încât opoziţia să nu poată fi acuzată că a provocat violenţe stradale.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 13:39
Ponta, despre mitingul USL: Trebuie să fim atenţi să nu fim acuzaţi de acţiuni violente

Ponta a precizat că declaraţia lui Crin Antonescu privind organizarea unui miting a fost făcută în urma unor discuţii la nivelul conducerii USL.

Pe de altă parte, Ponta a menţionat că liderii opoziţiei nu au stabilit o dată precisă pentru eventuale manifestaţii.

„Am discutat cu Crin această variantă, dar trebuie să fim atenţi să nu dăm ocazia celor de la putere să acuze opoziţia pentru ceea ce s-a întâmplat, adică acţiunile violente. Noi trebuie să ne organizăm cât mai bine, pentru ca lucrurile să meargă în direcţia pe care o doreşte populaţia”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a mai precizat că liderii USL vor avea o şedinţă operativă în care va fi discutat şi acest subiect, miercuri dimineaţă.

Conducerea PNL l-a mandatat pe preşedintele liberal Crin Antonescu să discute în USL organizarea unui „amplu miting” şi a unui marş de protest în Bucureşti, în zilele următoare.

„PNL îşi reafirmă intenţia ca împreună cu membrii săi şi oficial, ca organizator, să iniţieze acţiuni paşnice şi democratice de protest şi în sensul acesta am fost mandatat de către Biroul Politic Central să discut la nivelul USL organizarea unui amplu miting şi a unui marş de protest în zilele următoare în Bucureşti. Voi discuta însă această chestiune cu colegul meu Victor Ponta, cu colegul meu Daniel Constantin, când se vor întoarce”, a anunţat, luni, la finalul şedinţei BPC, liderul liberal.

Preşedintele PNL nu a dat detalii despre momentul la care s-ar putea organiza acest miting şi cine ar putea participa, spunând că trebuie să discute în USL.