Ponta, despre o revenire la şefia PSD dacă este scos de sub urmărire penală: Nu vreau să spun „nu, niciodată”

Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că Liviu Dragnea va susţine orice echipă a PSD, chiar dacă coordonatorul politic al social-democraţilor a afirmat anterior că trebuie să se gândească dacă va sprijini candidatura cuiva la conducere. În plus, Victor Ponta nu exclude ideea de a reveni la şefia PSD dacă procurorii DNA vor decide scoaterea acestuia de sub urmărire penală.

RomaniaTV.net
15 iul. 2015, 18:43
Ponta, despre o revenire la şefia PSD dacă este scos de sub urmărire penală: Nu vreau să spun „nu, niciodată”

Întrebat dacă ia în considerare o nouă candidatură la preşedinţia partidului în cazul în care va fi scos de sub urmărire penală, Victor Ponta a afirmat că: „În măsura în care îmi voi rezolva problema cu dosarul de la DNA nu vreau să spun nu niciodată, dar eu cred sincer că în 2016 PSD-ul are resursele de a-și pune în față, în bătălia pentru locale și parlamentare, și alți lideri. Știu un singur lucru: dacă nu se închide dosarul acesta, mă țin de cuvânt și nu candidez la Congres”, a precizat Ponta, adăugând că un Congres „poate fi organizat oricând până cel mai târziu în 2017”. 

„Nu m-a acuzat nimeni de corupție. Părerea procurorilor este că Șova nu a plătit taxe și că eu l-aș fi ajutat. Însă documentele puse la dispoziție de ANAF arată că Ponta și-a plătit toate taxele. Nu știu dacă Șova le-a plătit, dar eu da. Era vorba de 30 de mii de lei. ANAF-ul a spus că nu are niciun prejudiciu și să se facă o expertiză”, a explicat Ponta, care a precizat că rezoluția PSD din martie 2015 nu se aplică în cazul lui pentru că el nu avea nicio funcție publică în 2007-2008.

Premierul a spus că atunci când a fost acuzat era doar avocat și nu membru de Guvern.

Citeşte şi Ponta: CExN se va reuni joi. E bine să ne întâlnim mai repede să stabilim cine conduce PSD

„Să lămuresc relaţia mea cu Liviu Dragnea. Noi am fost aleşi împreună, în tandem. În aceşti 5 ani şi jumătate, tot ce s-a făcut bune s-a făcut datorită mie şi datorită lui, tot ce s-a făcut greşit, s-a făcut din cautza mea şi a lui Liviu Dragnea. Sunt convins că Liviu Dragnea va susţine orice echipă a PSD, aşa cum o voi susţine şi eu. Pot să garantez pentru Liviu Dragnea că nu face jocul nimănui”, a declarat Victor Ponta la B1 TV.